Zdravlje: Ovi jesenji plodovi su najbolji lijek

U novom broju Zdravlja saznajte i kako da se lakše izborite sa posljednih dana jako čestim stomačnim virusom, kako da se hranite i liječite

9315 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Grožđe, bundeva, šipurak... ove jeseni trebalo bi da budu nezaobilazni na vašoj trpezi, jer osim što su dobra hrana još bolji su lijek.

Iako se za ljekovitost šipurka zna još od davnina, u novije vrijeme je popularan zbog velike količine vitamina C, što ga čini idealnom preventivom i saveznikom u liječenju mnogobrojnih infekcija.

Mnogo je razloga i da svakoga dana pojedete po jedan grozd. Nećete pogriješiti koju god vrstu grožđa da izaberete, jer svako obiluje vitaminima i folnom kiselinom.

Neka na vašoj trpezi obavezno bude kraljica jeseni - bundeva, bogata ljekovitim sastojcima, a istovremeno niskokalorična.

U novom broju Zdravlja saznajte i kako da se lakše izborite sa posljednih dana jako čestim stomačnim virusom, kako da se hranite i liječite.

Istraživali smo i zbog čega se sve javlja bol u pazuhu, te kada bi trebalo da vas to zabrine, odnosno kako možete prepoznati da je simptom ozbiljne bolesti.

Više o ovim i drugim temama važnim za cijelu porodicu, čitajte u novom broju dodatka Zdravlje koji vam i ovog četvrtka poklanjamo uz novinu Vijesti.

Bonus video: