Karcinom dojke je izlječiv – Poliklinike Hipokrat

Redovni preventivni pregledi su jedini pouzdan i najučinkovitiji način za očuvanje i unaprijeđenje zdravlja. Oni obuhvataju kako samopregled tako i čitav niz dijagnostičkih metoda koje su bezbolne, komforne i izuzetno precizne

29045 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Hipokrat
Foto: Poliklinika Hipokrat

U poliklinikama Hipokrat tokom ružičastog oktobra, mjeseca borbe protiv karcinoma dojki akcija na preventivne ultrazvučne i preglede magnetnom rezonancom.

Karcinom dojke je najčešća maligna bolest žena u razvijenom svijetu od koje svake godine oboli oko milion žena širom planete.

Redovni preventivni pregledi su jedini pouzdan i najučinkovitiji način za očuvanje i unaprijeđenje zdravlja. Oni obuhvataju kako samopregled tako i čitav niz dijagnostičkih metoda koje su bezbolne, komforne i izuzetno precizne.

Ultrazvučni pregled dojki je najčešće metoda izbora za pregled žena. Pregled traje do 30-ak minuta, a najbolje je ga je obaviti po završetku menstrualnog ciklusa, kada su dojke manje bolne i napete, kod specijaliste radiologa koji je edukovan za tu vrstu pregleda.

U poliklinikama Hipokrat u Podgorici, Radanovićima i Nikšiću tokom oktobra 50% popusta na ultrazvučne preglede dojki.

Preglede magnetnom rezonancom radi doc. dr sci. med Nataša Prvulović Bunović, istaknuta stručnjakinje u oblasti dijagnostike i liječenja tumora dojki, a na ove preglede obezbjeđen je popust od 40 % .

Zakažite na vrijeme vaš pregled u Podgorici, Nikšiću ili Radanovićima.

Podgorica +382 69 333 888

Nikšić +382 68 333 788

Radanovići +382 69 822 822