Dijabetes tip 2 neprijatelj seksualnog zdravlja

Poremećaji seksualnog zdravlja, kao i ostale mnogobrojne posledice dijabetesa tip 2, se mogu uspešno sanirati, a bolest u potpunosti staviti pod kontrolu. I to prirodnim putem.

14176 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pet Magazine
Foto: Pet Magazine

Poremećaji seksualnog zdravlja umiju da značajno utiču na kvalitet života parova, a posebno su česti među muškarcima sa dijabetesom tip 2 jer upravo oni imaju čak tri puta veću šansu za erektilnom diskunkcijom. Iako seksualne implikacije vezane za emocionalno zdravlje ili dijabetes mogu biti neprijatne pa čak i frustrirajuće za sve uključene, postoje stvari kojih možemo biti svjesni, a naročito da postoje i - rješenja.

„Starenje ne uzrokuje ED, ali povećava vaše šanse da ga dobijete. Muškarci sa dijabetesom imaju tri puta veću vjerovatnoću da imaju erektilnu disfunkciju (ED). Iako ovo nije garancija da će neko sa tipom 2 automatski imati ovaj problem, to je nešto čega treba biti svjestan“ – objašnjava docent dr Miloš Stojanović, specijalista interne medicine sa supspecijalizacijom iz endokrinologije. On je već 30 godina na Institutu za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma pri KCS, a član je Društva endokrinologa iz SAD i Velike Britanije. U svojoj biografiji ima više od 20 stručnih radova.

Erektilna disfunkcija može biti povezana sa drugim stanjima koja su uobičajena kod muškaraca sa dijabetesom, kao što su visok krvni pritisak i bolesti srca. Može se javiti ranije kod muškaraca sa dijabetesom nego kod muškaraca bez te bolesti, a poteškoće u održavanju erekcije mogu čak i da prethode dijagnozi dijabetesa. Oštećenje nerava i krvnih sudova potrebnih za erekciju mogu da potiču upravo od visokog šećera u krvi ili visokog krvnog pritiska, podvlači dr Stojanović. A zbog toga što muškarac sa ED ne može da postigne ili zadrži dovoljno čvrstu erekciju ovaj poremećaj svakako utiče i na emocionalno zdravlje oba partnera jer „što više brinete o problemu, to se povećava anksioznost i frustracija“.

S druge strane, bilo da je riječ o ED ili ostalim mnogobrojnim posledicama dijabetesa tip 2, važno je pomenuti da se one mogu sanirati, a bolest u potpunosti staviti pod kontrolu. I to prirodnim putem. Lekari Kliničkog centra u Izraelu su ponudili rešenje. Riječ je o 100% prirodnom dodatku ishrani, koji je 2016. razvijen od naučnika i ljekara na razvojnim institutima i Kliničkom centru u Tel Avivu i namijenjen je muškarcima i ženama koji boluju od dijabetesa tip 2. Svoja znanja izraelski naučnici zasnovali su na iskustvima medicine ajurveda, stare hiljadama godina, pa je iz tog razloga ovaj preparat potpuno prirodan i neškodljiv. U svojim laboratorijama usavršili su odnos klinički ispitanih biljaka, među kojima su kurkuma, cimet, amla, gorka dinja, srebrna svilenica, piskavica, jambolan, ali i biljke koje rastu na obroncima Himalaja kao što su swertia chirayita (chiretta) i nepalski kutki, koje kao krajnji rezultat daju izuzetno brzu efikasnost kao pomoć u lečenju dijabetesa tip 2. Efekti su vidljivi već nakon sedam dana pravilne upotrebe, što nije svojstveno nijednom drugom biljnom preparatu!

Pet Mgazine
foto: Pet Magazin

CuraLin je, zbog svojih rezultata, već prisutan na čak 55 tržišta širom sveta - u SAD, Engleskoj, Kini, Italiji, Austriji, Španiji, Australiji…, a od sada je dostupan i na području bivše Jugoslavije.

CuraLin ima dozvolu Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore. Sertifikati GMP i ISO 9001 koje poseduje CuraLife osiguravaju vrhunske, bezbjedne i visokokvalitetne proizvode. CuraLife je takođe registrovan kod FDA.

Kombinacija klinički ispitanih biljaka utiče na snižavanje nivoa glukoze (šećera) u krvi i pomaže u regeneraciji i odmašćivanju beta ćelija pankreasa, koje su direktno zadužene za proizvodnju i distribuciju prirodnog insulina u organizmu. Studije u svetu su pokazale da je suplement CuraLin veoma efikasan i da su ljudi pomoću njega smanjili upotrebu lekova, pa čak i insulina. CuraLin je izuzetno bezbedan i dokazano nema bitnih kontraindikacija“, objašnjava dr Miloš Stojanović.

Pet Magazine
foto: Docent dr Miloš Stojanović, Klinički centar Srbije

On dodaje i da zbog ovog posljednjeg, naučno dokazanog u kliničkim studijama, korisnici imaju osećaj potpune svježine, lakše savladavaju dnevne obaveze i u cjelosti imaju više energije.

Sa dr Stojanovićem saglasan je i akademik i profesor u penziji, Asim Kurjak, jedan od najcitiranijih naučnika na svetu. Čuveni ginekolog sa čijim je autoritetom upoznata cela bivša Jugoslavija, potvrđuje efikasnost CuraLina – baš kao i 97% ispitanika kod kojih je kliničkim studijama već dokazana - bez ijednog neželjenog dejstva ili negativne posledice, ukoliko se prate uputstva lekara ili stručnjaka:

„Ja sam lekar, ginekolog. Dakako sam pročitao sve dostupne radove koje je proizvođač poslao, pročitao sam takođe i prospekte o CuraLin-u i najvrednije – razmenio iskustva sa onim ljudima koji su na sličnim terapijama kao i ja sa CuraLin-om, i vidio da sam gotovo u potpunosti prestao sa upotrebom insulina. Ostao sam na CuraLinu, i sve moje merene vrednosti se kreću između 5 i 7, što je meni prije pojave CuraLin-a bilo gotovo nezamislivo. Vrednosti su skakale i do 18 i 20. Takvih skokova više nema! Jedna je uravnotežena terapija na koju je moje tijelo jako dobro reagovalo, i visok šećer praktično posljednjih nekoliko meseci kod mene ne postoji. Bez ikakvog oklijevanja, jako ga preporučujem svima sa dijabetesom tip 2.”