Specijalna bolnica Ars Medica – Ortopedija i artroskopska hirurgija

Novi centar za ortopediju i traumatologiju sa artroskopskom hirurgijom obuhvata kompletan program počevši od specijalističkih pregleda, ultrazvučne i radiološke dijagnostike, sportske medicine i artroskopske hirurgije.

15987 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ars Medica
Foto: Ars Medica

Specijalna bolnica Ars Medica obiljezava 30 godina postojanja - kao jedna od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori koja sa svojim savremenim centrom za hirurgiju nudi pacijentima mogućnost dijagnostike i hirurškog liječenja širokog spektra patologija. Novi centar za ortopediju i traumatologiju sa artroskopskom hirurgijom obuhvata kompletan program počevši od specijalističkih pregleda, ultrazvučne i radiološke dijagnostike, sportske medicine i artroskopske hirurgije.

Tim odjeljenja ortopedije i traumatologije Specijalne bolnice Ars Medica na čelu sa doc dr Vladanom Stevanovićem, specijalistom ortopedije I traumatologije, načelnikom odjeljenja za ortopedsku i artroskopsku hirurgiju Instituta Banjica, pruža pacijentima mogućnost dijagnostike, savjetovanja i hirurškog liječenja ortopedskih patologija, sa fokusom na artroskopsku hirurgiju zglobova, aloartroplastiku koljena, kuka i ramena kao i traumatologiju koštano zglobnog sistema.

Ars Medica
foto: Doc dr Vladan Stevanovic – Specijalna bolnica Ars Medica

Multifaktorna priroda ortopedskih oboljenja uključuje kombinaciju genetske predispozicije i životnog stila, kao i godina koje su značajan faktor u procesu degradacije zglobova. Pacijenti se najčešće dijele na dvije kategorije – stariji pacijenti sa degenerativnim oboljenjima ,genetskom predispozicijom ili posledicama traumatskih stanja, infekcija i drugih komorbiditeta. Drugu kategoriju čine mlađi pacijenti sa sportskim traumama koje su danas sve češće.

Rekonstruktivna ortopedska hirurgija može uspješno da riješi gotovo svaku sportsku povredu, navodi dr Stevanović. Artroskopska hirurgija podrazumijeva minimalno invazivan pristup I kratko zadržavanje u bolnici nakon operacije. Kod mlađih pacijenata sa sportskim povredama, ovakva intervencija uz pravu indikaciju i post-operativnu rehabilitaciju znatno smanjuje šansu komplikacija u budućnosti.

Ars Medica
foto: Specijalna bolnica Ars Medica – Ortopedija

Razvoj tehnologije u ortopediji je doprinio stvaranju sofisticiranih radioloških i ultrazvučnih dijagnostičkih metoda, naprednih operativnih metoda, bioloških tretmana korištenjem maticnih celija, kao i plazmom samog pacijenta. Mogućnost uspješnog liječenja svakako ne umanjuje važnost prevencije, pa se pacijetima savjetuje redovna fizička aktivnost, redukcija prekomjerne težine kao i smanjenje zloupotrebe duvana i alkohola. Zdrav životni stil smanjuje šansu razvoja komorbiditeta koji doprinose stvaranju patologija koštanozglobnog sistema.

Ars Medica
foto: Specijalna bolnica Ars Medica – Ortopedija

Odjeljenje ortopedije se sastoji od operacionog bloka, ambulantnog bloka, I apartmanskog kompleksa sa recepcijom i 24h njegom.

Pregledi se vrše u ambulantnom bloku - posebnoj cjelini bolnice gdje možete obaviti kompletnu pre-operativnu dijagnostiku i dobiti savjet u vezi sa potencijalnim hirurškim intervencijama, kao i alternativnim metodama liječenja.

Preglede i konsultacije možete zakazati pozivom na broj 020 227 224 ili emailom na adresu poliklinika@arsmedica.me