Prof. dr sci. med. Omer Devaja 13. februara u Poliklinici Moj Lab Podgorica

Specijalista ginekolog i supspecijalista ginekološko-onkološke hirurgije

45438 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Moj Lab
Foto: Moj Lab

Profesor doktor Omer Devaja, specijalista ginekolog i supspecijalista hirurg za ginekološku onkologiju, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gdje je 1992. završio i magistarske studije. Doktorsku disertaciju odbranio je 2000. godine, kao stipendista fondacije ”Stanley Thomas Johnson” za doktorske studije u Londonu, u St. Thomas bolnici - laboratoriji ”Imperial Cancer Research Foundation” (ICRF).

Od 2003. radi kao specijalista ginekolog i supspecijalista hirurg za ginekološku onkologiju u West Kent Cancer Centru u Majdstonu, u Velikoj Britaniji, gdje je 2006. godine postao direktor supspecijalističkog programa iz ginekološke onkologije za jugoistočnu Englesku. Iste godine je postao i načelnik Ginekološko onkološkog odjeljenja u West Kent Cancer Centru. Od januara 2019. godine je direktor specijalizovanih hirurških grana u Majdston bolnici.

Pored klasičnih ginekoloških operacija, posebna specijalnost profesora je laparoskopska hirurgija (minimalno invazivna hirurgija) u ginekologiji i ginekološkoj onkologiji. Tokom poslednjih 20 godina izveo je preko 1.000 uspješnih laparoskopskih operacija, za koje se stručno usavršavao u Kvebeku u Kanadi. Uveo je laparoskopsku histerektomiju, laparoskopsku radikalnu histerektomiju, laparoskopsku pelvičnu limfadenektomiju u Onkološkom centru u Engleskoj i jedan je od pionira u razvoju detekcije sentinelne žlijezde kod karcinoma tijela materice i karcinoma grlića materice, koju je uveo 2004 godine, te trahelektomije (za čuvanje fertiliteta kod karcinoma vrata materice) i operacije malignih promjena na vulvi.

Pored maligne prof. dr Omer Devaja bavi se i benignom patologijom.

Zakažite pregled pozivom na broj 19989