Prim dr Siniša Glumičić – Specijalna bolnica Ars Medica

Prim. dr Siniša Glumičić će ordinirati u Specijalnoj bolnici Ars Medica 3. i 4. marta.

16832 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ars Medica
Foto: Ars Medica

Konstantan napredak na polju estetske medicine danas omogućuje da se suptilnim, minimalno invazivnim intervencijama popravi opšti izgled.

Prema najnovijim podacima Međunarodnog udruženja estetske plastične hirurgije, operacija nosa odnosno rinoplastika je među najtraženijim estetskim intervencijama, navodi primarijus dr Siniša Glumičić, jedan od vodećih evropskih estetskih hirurga koji ordinira u Specijalnoj bolnici Ars Medica.

Ars Medica
foto: Ars Medica

Gotovo svaki potencijalni pacijent ili pacijentkinja koji dodju na razgovor o estetskoj operaciji nosa, ima u smartphone-u barem nekoliko primjera nosa kakav bi željeli imati, a uzor su često poznate ličnosti, navodi prim dr Glumicic.

Želje domaćih pacijenata se ne razlikuju previše od onih pacijenata u SAD-u i drugim zemljma pa je nos Natalie Portman među traženijima i u ordinacijama američkih estetskih hirurga, dok je za muškarce najčešći uzor Brad Pitt.

Brad Pitt, Natalie Portman
foto: Shooterstock

Sama operacija nosa jedna je od najzahtijevnijih operacija iz domena estetske hirurgije. Iskustvo, kao i istančan osjećaj hirurga za estetiku u ovoj operaciji izrazito dolaze do izražaja pa postignuti rezultati daju skladan i ljepši izgled licu. Smisao rinoplastike je uspostavljanje ravnoteže na licu osobe, čime se nerijetko dobija i podmladjen izgled – što je moguće postići jedino uz poštovanje specifičnosti anatomije lica. Estetska operacija se moze kombinovati i sa korekcijom devijacije, što omogućava nesmetano disanje. Operacija je minimalno invazivna, bez vidljivih oziljaka, a oporavak je brz i bezbolan – kaze prim dr Glumičić.

Jedna od najtraženijih estetskih korekcija na licu je i korekcija gornjih i donjih kapaka, koja se danas obavlja uz pomoć lasera, a koja trajno rješava problem podočjaka i suvišne kože gornjih kapaka.

Lifting lica je takodje jedan od sinonima za estetsku hirurgiju. Staranje ljudskog lica je neizbježan proces u kojem učestvuju prirodni mehanizmi starenja u ljudskim ćelijama i tkivu. Zatezanje koze lica i vrata spada među najefektivnije zahvate rejuvenacije i osvježenja izgleda lica i vrata. Pažljivim hirurškim pristupom i modernom tehnologijom omogućava se uklanjanje suvišne, viseće kože lica, vrata i podbratka, kao i eliminacija bora. Postignuti rezultati dramatično osvježuju i pomlađuju izgled, ali uvijek u prirodnim granicama – kaže primarijus dr Siniša Glumičić.

Ars Medica
foto: Ars Medica

Prim. dr Siniša Glumičić će ordinirati u Specijalnoj bolnici Ars Medica 3. i 4. marta.

Zbog velikog interesovanja zakažite konsultacije na vijeme na broj telefona 020 227 224 ili putem mail-a poliklinika@arsmedica.me