Vrhunski stručnjaci abdominalne hirurgije u Poliklinici Konzilijum

Lider u dijagnostici Poliklinika Konzilijum

32840 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Bol u stomaku ili abdominalni bol je zaštitni mehanizam, koji često upućuje na poremećaj organa trbuha u koje spadaju jetra, žučna kesa, žučni putevi, pankreas, slezina, želudac, dvanaestopalačno crijevo, tanko I debelo crijevo, bubrezi i mokraćni putevi, nadbubrežne žlezde ili abdominalna aorta.

Lokalizacija bola, tip bola, vremenski intervali u kojima se bol javlja, jačina bola kao i način širenja, neke su od najvažnijih informacija koje pacijent mora podijeliti sa doktorom prilikom pregleda.

Za postavljanje dijagnoze bitni su i simptomi koji prate bol u stomaku: mučnina, gadjenje, otežano gutanje, povišena temperatura, krv u stolici ili povraćanje krvi, gubitak u težini, dijareja ili opstipacija.

Najčešći problemi i bolesti digestivnog trakta su zapaljenje žučne kese, čir na želucu ili dvanaestopalačnom crijevu, akutni pankreatitis i zapaljenje jednjaka, upala slijepog crijeva a u poslednje vrijeme sve je veći broj pacijenata sa malignim oboljenjima digestivnog trakta.

U ambulanti za abdominalnu hirurgiju u Poliklinici Konzilijum ordiniraju priznati specijalisti abdominalne hirurgije, sa bogatim iskustvom i impozantnim biografijama.

Profesor dr Predrag Peško aktivan je 40 godina u medicini, od toga 35 godina kao specijalista abdominalne hirurgije. Redovni je profesor na katedri hirurgije sa anesteziologijom na medicinskom fakultetu u Beogradu. Pacijenti koji imaju problema sa benignim i malignim oboljenjima jednjaka i želuca su njegova specijalnost.

Upravo ovo iskustvo Profesor Peško je iskoristio prilikom velikog broja operacija koje je obavio širom regiona, a u najvećoj mjeri to su operacije malignih bolesti jednjaka, želuca i crijeva.

Docent dr Ognjan Skrobić je specijalista opšte hirurgije sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Uža oblast interesovanja mu je hirurgija bolesti jednjaka i želuca. Stručno se usavršavao u Češkoj, Americi i Italiji. Bavi se liječenjem: - gastroezofagealne refluksne bolesti - hernije jednjaka

- ahalazije - Barettov jednjak - divertikulumi jednjaka - ulkus želuca - kalkuloza žučne kese - patološke gojaznosti

Dr Aleksandar Kujović je specijalista opšte hirurgije, subspecijalista hirurgije digestivnog sistema. Član je Udruženja hirurga Crne Gore. Od 2018 – 2020.god bio je član Odbora direktora KCCG. Stipendista je Evropskog udruženja endoskopskih hirurga.

Saradnik je u nastavi na predmetu Hirurgija na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Dr Kujović je specijalizovan za široki dijapazon hirurških procedura u oblasti opšte hirurgije i hirurgije digestivnog sistema.

Bavi se liječenjem bolesti:

- debelog crijeva

- žučne kese

- gušterače

- jetre

- slezine

- hemoroida

- fisura

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Poliklinika Konzilijum

Skadarska br 2, Podgorica

020/650-660; 067/650-670

Info@konzilijum.me