Trik za vas i vašu djecu: Kako bezbolno skinuti flaster s kože

Postoji odličan trik kako to uraditi brzo i bezbolno

6505 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uklanjanje flastera s kože zna da bude jako bolno, posebno ako imate puno dlačica. Zbog toga ga mnogi ljudi odlepljuju polako pa je manje bolno, aki bol traje duže.

Postoji odličan trik kako to uraditi brzo i bezbolno, a sve što vam treba je ulje za bebe. Ovu metodu redovno koristi i Jessica Steinrock koja uređuje romantične scene u filmovima. Kaže kako nerijetko moraju da koriste lepljive trake na glumcima, recimo kad stvaraju iluziju da su goli. Kasnije te trake treba i skinuti s kože.

"Ako niste znali, mi koristimo dječje ulje za uklanjanje ljepljive trake. Ovaj trik zaista funkcioniše i sa klasičnim flasterima", rekla je u videu na TikToku.

"Nanesete dječje ulje na cijeli flaster ili komad trake, pazeći da je potpuno prekriveno, jer to će uništiti ljepilo", pojasnila je, a prenosi Mirror.

Pomaže i vazelin

Pored ulja, može se koristiti i vazelin, kažu da je još bolji.

Z’Anni G. je majka dvoje djece koja na TikToku objavljuje razne savjete za lakši život, a posebnu pažnju joj je, kaže, privukao trik kako malom djetetu skinuti flaster bezbolno, bez vriske i galame.

"Tajni sastojak je vazelin, a ako ga nemate, poslužiće i ulje. Nanesite veću količinu na flaster, pričekajte minut, dva i nježno odvojite flaster od bebine kože", pojasnila je.

Osim što skidanje flastera neće boljeti, ni na koži neće ostati tragovi lijepka.

Bonus video: