Vantjelesna oplodnja u Specijalnoj bolnici Ars Medica

Specijalna bolnica Ars Medica već dugi niz godina ima ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje Crne Gore i time omogučava pacijentima besplati postupak vantjelesne oplodnje o trošku Fonda.

17112 pregleda 41 reakcija 0 komentar(a)
Specijalna bolnica Ars Medica – Centar za ginekologiju i IVF, Foto: Ars Medica
Specijalna bolnica Ars Medica – Centar za ginekologiju i IVF, Foto: Ars Medica

Vantjelesna oplodnja ili in vitro fertilizacija (IVF) je metoda liječenja steriliteta pri kojoj se spajanje jajnih ćelija sa spermatozoidima vrši u laboratorijskim uslovima, odnosno, izvan tijela žene.

IVF metoda se primjenjuje u slučajevima kada je postavljena tačna dijagnoza, a konvencionalna terapija liječenja steriliteta nije dala željene rezultate.

IVF postupak obuhvata proces kontrolisane stimulacije ovulacije, punkcije jajnih ćelija iz folikula jajnika, oplodnje jajnih ćelija sa prethodno obrađenom spermom u medijumu za kultivaciju i embriotransfera oplođene jajne ćelije.

Specijalna bolnica Ars Medica – Tim ginekološke bolnice I centra za IVF na međunarodnom kongresu u Malagi
Specijalna bolnica Ars Medica – Tim ginekološke bolnice I centra za IVF na međunarodnom kongresu u Malagi foto: Ars Medica

Tim ginekološke klinike I centra za IVF Specijalne bolnice Ars Medica, na čelu sa prof dr Snežanom Crnogorac, specijalistom ginekologije, dr Vladimirom Janjićem I Danijelom Čabarkapom, kliničkim embriologom – je nedavno učestvovao na 10. Međunarodnom IVIRMA kongresu u Malagi, Španiju. Teme ovogodišnjeg kongresa bile su najnovija otkrića o funkciji jajnika, zdravlju enfometrijuma I selekciji embriona, kao I o budućnosti podmlađivanja jajnika.

Centar za vantjelesnu oplodnju Specijalne bolnice Ars Medica je otvoren 2003 godine, vec 10 godina sarađuje sa Fondom za zdravstvo I predstavlja prvo medicinsko odjeljenje u državi koje ispunjava ISO standarde za zdravstvo i menadžment. Bolnica se sastoji od ginekološke klinike, centra za IVF, laboratorije, operacionog bloka, I apartmanskog kompleksa za smjestaj I oporavak pacijentkinja nakon tretmana.

Specijalna bolnica Ars Medica – Centar za ginekologiju i IVF
Specijalna bolnica Ars Medica – Centar za ginekologiju i IVF foto: Ars Medica

Problem steriliteta više nije tabu tema u našoj sredini, što mladim parovima znatno olakšava da u pravo vrijeme zatraže pomoć. Ukoliko pacijentkinje koje imaju ispod 35 godina ne mogu da ostvare trudnoću prirodnim putem nakon godinu dana, preporučuje se da kontaktiraju kliniku za IVF, dok se pacijentkinjama koje imaju preko 35 godina preporučuje javljanje nakon 6 mjeseci, savjetuje dr Vladimir Janjić, specijalista ginekologije.

Detaljne informacije o postupku vantjelesne oplodnje možete naći u našem informatoru za pacijente https://arsmedica.co.me/ivf-centar-za-vantjelesnu-oplodnju/ , pozivom na broj 020 227 444 ili email-om na adresu ginekologija@arsmedica.me. Naš tim će Vam pružiti stručnu pomoć u domenu dijagnostike I liječenja infertiliteta kroz proces vantjelesne oplodnje.

Podsjećamo da odjeljenje ginekologije Specijalne bolnica Ars Medica ima ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje Crne Gore I time omogućava pacijentima besplatni postupak vantjelesne oplodnje o trošku Fonda.