Zlatni standard za prevenciju i rano otkrivanje malignih tumora kože

Najsavremeniji digitalni dermoskop- FotoFinder ATBM

29262 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Natala
Foto: Poliklinika Natala

Jedina adekvatna metoda za rano otkrivanje raka kože je digitalna dermoskopija sa mapiranjem cijelog tijela.

Poliklinika Natal jedina u Crnoj Gori posjeduje najsavremeniji digitalni dermoskop - FotoFinder ATBM, koji se smatra zlatnim standardom za prevenciju i rano otkrivanje melanoma i nemelanomskih karcinoma kože. Melanom kože je najmaligniji kožni tumor čija je učestalost u porastu, a dermoskopskim pregledom sa ovim aparatom melanom se može otkriti u najranijoj fazi, kada je 100% izlječiv. FotoFinder ATBM digitalno mapira mladeže i kožne promjene na cijelom tijelu, pohranjuje fotografije i stvara bazu podataka sa fotodokumentacijom za dalje praćenje stanja. Na kontrolnom pregledu pacijenta (preporuka je nakon 6 mjeseci, a potom jednom godišnje) putem MoleAnalayzer PRO sistema za analizu, po principu vještačke inteligencije sa tačnošću od 96%, aparat sam daje signal na nove pigmentne lezije kao i na bilo kakvu promjenu u već postojećim mladežima i tako sugeriše koju kožnu promjenu treba odstraniti.

Poliklinika Natal
foto: Poliklinika Natala

Kome je namijenjen pregled FotoFinder ATBM aparatom? Ukoliko osoba ima više od 50 mladeža upućuje se na mapiranje mladeža aparatom FotoFinder Osobe kod kojih je već dijagnostivana neka vrsta kožnih karcinoma Naročito se savjetuje osobama koje već imaju porodično opeterćenje, pojavu karcinoma kože kod najbližih srodnika Ukoliko se pojavljuju novi mladeži ili postojeći mijenjaju boju i oblik. Svaka osoba može preventivno da snimi kožu tijela. Da li je pregled FotoFinder ATBM aparatom bezbjedan? • Fotofinder ATBM za mapiranje tijela koristi kameru visoke rezolucine, te je stoga potpuno bezbjedna, neinvazivna metoda koja nema jonizujućeg zračenja i štetnog dejstva na ljudski organizam. Kako se obavlja i koliko dugo traje pregled? • Pacijent pregled obavlja u donjem vešu, sa udaljenosti od 1.6 metara, kako bi se detaljno obuhvatilo čitavo tijelo pacijenta. Aparat fotografiše u 8 položaja tijela, sve mladeže i lezije na koži tijela, fotografijama visoke rezolucije, a dodatno se za pojedine mladeže radi posebnog praćenja može uraditi i ciljana digitalna dermoskopija. • Pregled traje oko 15 minuta. Ko je u riziku? Osobe koje su se izlagale UV zračenju u solarijumu Osobe svijetle puti Osobe koje su imale česte opekotine od sunca u prošlosti Osobe sa velikim brojem pjega, fleka i mladeža na koži tijela.

Poliklinika Natal
foto: Poliklinika Natala

Informacije i zakazivanje pregleda: Adresa: Studentska 16, City kvart, Podgorica tel: 020 273 273 i 067 25 25 00 web: www.poliklinikanatal.me mail: info@poliklinikanatal.me