Savjet farmaceuta za učinkovitu njegu kože nakon izlaganja suncu i drugim stresnim faktorima

Piše: Mr.ph.spec. Đulija Hadžibeti, specijalista farmaceutske tehnologije

19743 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tea Medica
Foto: Tea Medica

Ako je koža lijepa onda mora biti zdrava i njegovana. Mladu kožu potrebno je održavati, a stariju revitalizovati i regenerisati. Na izgled naše kože utiču genetska predispozicija, spoljašnja sredina, svakodnevne navike, efekat šminke, efekat nekvalitetnih dermokozmetičkih preparata.

Tea Medica, Dr Grandel
foto: Tea Medica

Koža, posebno koža lica, ogledalo je naših godina, životnih navika i pravilne njege. Šta podrazumijeva zdrava i njegovana koža? To je hidrirana, blistava, koža bez fleka, glatka, bez bora, bez akni i komedona, sa ujednačenom bojom, meka, tonifikovana.

Svakodnevna njega kože počinje čišćenjem kože, te toniranjem, zatim njegom i zaštitom. Da bi aktivni sastojci iz preparata mogli da prodru u kožu, neophodno je da ona bude potpuno čista. Čišćenje lica podrazumijeva otklanjanje naslaga koje nastaju od sekreta lojnih i znojnih žlijezda i nečistoća koje se nakupe tokom dana, posebno nečistoće iz šminke. Koncentracija elastina i kolagena vremenom opada (koji su zaslužni za elastičnost i jedrinu kože), pa se mladolik izgled kože gubi. Dobri preparati za tretiranje i njegu kože predstavljaju jedan od najvažnijih koraka očuvanje zdravog i mladalačkog izgleda.

U Tea Medica apotekama, naši iskusni farmaceuti najradije preporučuju sofisticirani brend Dr Grandel i njihovu interesantu i po njenom sastavu unikatnu linju VITAMIN INFUSION.

Vitamin Infusion Rosi Cream je nova krema na našem tržištu koja je pravi hit i i vitaminski podsticaj za kožu. Daje joj prirodni ružičasti sjaj i gladak, ujednačen ten! Sa mango puterom snabdjeva normalnu kožu lipidima koji vraćaju koži elastičnost i volumen. Mangnifera Indica (Mango) Seed Butter umiruje i revitalizuje kožu, svaka upotreba hidrira suvu, iritiranu kožu smiruje je, zateže i revitalizuje. Mangov puter je koristan protiv suvoće kože I pomaže hidrataciju kaže nakon izlaganja suncu I drugim stresnim faktorima. Nježna tekstura koja se topi i brzo apsorbuje čini kožu prijatno nahranjenom. Sa ekstraktom ružičastog grejpfruta i svjetlucavim ružičastim pigmentima, Rosi Cream trenutno vraća sjaj koži i smanjuje linije i bore zahvaljujući vitaminu C. Ružičasta krema, sa svojim inovativnim vitaminima visoke tehnologije, zaglađuje i jača kožu. 'ABC Beauty Complex' poboljšava apsorpciju vitamina ljepote A, B i C u koži, povećavajući time njihovu potencijalnu efikasnost. Ulje divlje ruže podstiče proizvodnju kolagena i elastičnost kože, što rezultira čvršćom kožom koja izgleda mladalački. Sa visokim sadržajem masnih kiselina, ovo ulje je efikasno u zadržavanju vlage i sprečavanju dehidracije kože.Punica granatum extract (ekstrakt cvijeta nara) je bogat antioksidansima, kao što su polifenoli i antocijanini, koji mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Takođe ima i antibakterijski i antiinflamatorni efekat.

Vitamin Infusion Eye gel - Vitaminski gel za oči za sve tipove kože. Oživljava i zaglađuje dio oko očiju, momentalno smanjuje znakove umora. Vitamin Infusion Eye bez llipida i masnih komponenti hladi kožu zahvaljujući osvježavajućoj teksturi gela. Proizvod za njegu očiju sa kompleksom 'Depot Retinol' smanjuje znakove umora i čini nježnu kožu oko očiju blistavom. Depot Retinol' – ovaj najaktivniji oblik vitamina A nudi koži isti spektar efekata kao i klasični vitamin A, ali na najefikasniji način. Brže su vidljivi pozitivni efekti na procese regeneracije i keratinizacije, na primjer, manja dubina bora i finiji reljef kože. Osim toga, ovaj oblik nudi lamelarnu inkapsulaciju koja oslobađa aktivni sastojak na vremenski odložen i dozirani način. Ovo garantuje optimalnu kompatibilnost i osigurava najbolju moguću apsorpciju na koži. Područje oko očiju se čini vidljivo glatkijim. Taurin i karegenani iz crvene alge Jania rubens smanjuju natečenost i bore oko očiju. Djeluju antioksidativno i dekongestivno. Za glatko, blistavo područje oko očiju.

Tea Medica, Dr Grandel
foto: Tea Medica

Vitamin Infusion Serum - Lagani vitaminski serum za sve tipove kože. Koristi se kao dodatna njega uz dnevnu kremu. Vitaminski infuzijski serum bez lipida optimizira blistavost kože. Gel serum se brzo upija i ostavlja kožu osvježenom. Formulacija sa 'Vitamin B Episomom' i vitaminom C intenzivno vlaži kožu i podržava njenu regeneraciju. omogućava koži da izgleda glatko, profinjeno i matirano. Liposomi, punjeni vitaminima B3 (niacinamid), B5 (pantenol) i B7 (biotin), poboljšavaju nivo hidratacije i mehanizme zaštite i regeneracije kože. Vitamin C, kao poznati vitamin ljepote s najboljim antioksidativnim djelovanjem protiv preranog starenja kože, štiti od vanjskih faktora stresa (npr. slobodnih radikala). Takođe važan stimulativni kofaktor za sintezu kolagena u koži i prirodne odbrambene mehanizme kože. Vitamin C takođe ima regulacijski i posvjetljujući učinak na pigmentne mrlje.Vitaminski serum Dr. Grandela zaglađuje, sužava pore i daje koži sjaj! Matysoft kompleks je kombinacija ekstrakta kore afričkog drveta Enantia chlorantha i oleanolne kiseline. Za učinak balansiranja i pročišćavanja te ujednačen, gipki ten. I kompleks cvijeta nara (Punica granatum) i vitamina C za stimulaciju sinteze kolagena u koži i zaštitu postojećih kolagenskih vlakana. Koža je zaglađena, a postojeće bore se smanjuju.

Tea Medica, Dr Grandel
foto: Tea Medica

Kroz 17 linija Dr. Grandel nudi izvrsne proizvode koji zadovoljavaju zahtjeve svakog tipa kože i svakog korisnika. Upotreba prirodnih sastojaka kao što su hijaluronska kiselina, sniježne alge, vitamini, antioksidansi, mango buter, ekstrakti cvijeta nara, prirodna ulja, omogućavaju revitalizaciju i blistavost vaše kože tek nakon nekoliko nanošenja. Ugodni mirisi, široka paleta glatkih tekstura i atraktivan oblik proizvoda su uvjek prisutni u ovom brendu.

Tea Medica, Dr Grandel
foto: Tea Medica

DR GRANDEL VITAMIN INFUSION linija dostupna je u svim Tea Medica I drugim bolje snabdjevenim apotekama.

Tea Medica
foto: Tea Medica