Specijalne povoljnosti u Poliklinici Konzilijum

Nakon vrelog ljeta u septembru smo pripremili specijalne povoljnosti za naše pacijente.

Bez obzira da li patite od neke bolesti ili želite da uradite preventivni pregled tokom septembra uz naše uobičajne usluge nudimo I sljedeće povoljnosti:

35355 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Bolesti srca i krvnih sudova su najčešći uzroci smrti u svijetu. Svaki drugi čovjek umrijeće zbog koronarne bolesti i njenih komplikacija. Program prevencije i procjene rizika od srčanog i moždanog udara je među prioritetima Poliklinike Konzilijum, jer smo kadrovski i tehnički opremljeni za taj posao.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Najčešće kardiovaskularne bolesti su koronarne bolesti srca (npr.infarkt srca) i cerebrovaskularne bolesti kao što je moždani udar. Međutim to su istovremeno najpreventabilnije bolesti ove grupe, što znači da se kontrolom ključnih rizičnih faktora kao što je ishrana, fizička aktivnost, pušenje i krvni pritisak mogu smanjiti rizici za njihov nastanak.

Oboljenja iz oblasti gastroenterologije pogađaju modernog čovjeka, a nastaju usled nezdravih stilova života i velikog stresa: čir na želucu, Kronova bolest, poremećaj u radu debelog crijeva, hemoroidi, razne upale, bolesti jetre i žučne kese, kalkuloza žučne kese i žučnih puteva, benigni i maligni tumori.

Zlatni standard u dijagnostici ovih bolesti čine endoskopski pregledi – gastroskopija (pregled jednjaka, želuca i dvanaestopalačnog crijeva) i kolonoskopija (pregled debelog crijeva i završnog dijela tankog crijeva).

Osim pacijenata koji imaju izražene simptome poput: mučnine, nadimanja, bolova u stomaku, krvave stolice, dugotrajnog zatvora ili dijareje, ovi pregledi se preporučuju jednom godišnje svim ljudima nakon 50 godina života, pacijentima koji imaju pozitivnu porodičnu anamnezu na određena oboljenja iz ove grupe.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Kako endoskopski pregledi spadaju u blago “neprijatne preglede” i radi što većeg komfora za pacijenta, a ujedno i što bolje odrađenog pregleda, najčešći izbor je da se ove procedure rade u anesteziji.

U septembru, u Poliklinici Konzilijum za sve endoskopske procedure– anestezija je BESPLATNA!

Za sve dodatne informacije i zakazivanje pozovite: 020/650-660; 067/650-670

Poliklinika Konzilijum, Skadarska br 2