Pinktober: Kupuj za sebe, doniraj za druge!

U višedecenijskom radu i godišnjem kalendaru drogerija Kuća Hemije, ružičasta boja važan je podsjetnik. Prepoznatljiva boja kao podrška nježnijem polu, ovog oktobra je u znaku podizanja svijesti o važnosti rane dijagnostike karcinoma dojke.

14805 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Kuća hemije
Foto: Kuća hemije

Crnogorska istraživanja pokazuju da godišnje oboli oko 400 žena, što karcinom dojke pozicionira na drugom mjestu po učestalosti, ali i stopi smrtnosti. Ipak, gotovo 90% karcinoma dojke je izlječivo, ukoliko se otkrije na vrijeme.

Organizovanim donacijama, Drogerija Kuća Hemije, podržava skrining programe i rano otkrivanje karcinoma dojke, kao jedini put ka uspješnom izlječenju i zdravijoj budućnosti. Ove godine, tokom mjeseca oktobra, od svake kupovine Carefree proizvoda, Kuća Hemije će donirati 0.50€ Odjeljenju za radiologiju i onkologiju Kliničkog centra Crne Gore.

Statistika obolijevanja od karcinoma dojke je trenutak kada ružičasti svijet postaje ozbiljan...ali i trenutak kada zajedno možemo napraviti razliku!

„Inspirisani hrabrim ženama, dajemo doprinos podizanju svijesti o važnosti ranog otkrivanja karcinoma dojke. Drogerije Kuća Hemije postale su partner crnogorskoj zajednici, ali i uzor humanosti, ljepote i zdravlja. Ponosno uljepšavamo ženski svijet svojim proizvodima iz skincare i makeup svijeta, ali i sa posebnim ponosom koristimo mogućnost uticaja nad zdravim navikama i savjesnim izborima“, izjavila je Jelena Popović, rukovodilac marketinga Drogerija Kuća Hemije.

Svake godine koriste priliku da tokom oktobra apeluju na samopreglede i redovna javljanja ljekaru, kako bi ozbiljnost, ali i kvalitet zdravstvene zaštite, podigli na viši nivo.

Budi i ti dio ružičaste podrške, navike mijenjaj, pregledaj (se) i pobijedi!