Tim univerzitetskih profesora u Poliklinici Konzilijum

Za sve kardiološke, neurološke, vaskularne i abdominalne zdravstvene smetnje; radiološku dijagnostiku, Poliklinika Konzilijum je prepoznatljiva po svom stručnom timu ljekara i kvalitetu koji pruža kada nam je najpotrebnije.

37721 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Prvi i pravi izbor, rješenje u svijetu neurohirurgije za sve smetnje neurološkog sistema od najjednostavnijih do najkomplikovanijih zdravstvenih problema, čovjek kojem se vjeruje i čije dijagnoze, tretmani, plan i sprovođenje liječenja je neupitno – prof. dr Vaso Antunović.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Prof. dr Vaso Antunović od izbora za asistenta pripravnika za predmet neurohirurgija na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1979. godine, biran je u sva zvanja do izbora za redovnog profesora 1997. godine. U okviru svoje profesionalne aktivnosti u Neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije bio je: načelnik odjeljenja neurohirurgije u Urgentnom centru KCS, načelnik odjeljenja na Neurohirurškoj klinici KCS, pomoćnik direktora i direktor neurohirurške klinike KCS, medicinski direktor KCS i zamjenik generalnog direktora Neurohirurške Klinike KCS. Od juna 2015. godine zaposlen je na mjestu savjetnika direktora Kliničkog centra Crne Gore. Kao gostujući profesor držao je predavanja na USC, Los Angeles, neurohirurškoj klinici Univerziteta u Veroni. Bio je član Matične komisije za osnivanje Medicinskog fakulteta u Podgorici. Nastavu iz neurohirurgije obavljao je na Medicinskim fakultetima u Kragujevcu, Podgorici i Banjaluci.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Prof. dr Predrag Peško je specijalista opšte i abdominalne hirurgije sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Svoje profesionalno radno iskustvo stekao je radom u privatnim i državnim ustanovama. Profesor Peško prepoznatljiv kao ekspert za benigne i maligne bolesti gornjeg digestivnog trakta (hipofarinksa, jednjaka, želuca i dvanaestopalačnog crijeva). Pored svoje svakodnevne ljekarske prakse bavi se i pedagoškim radom. Redovni profesor je na katedri hirurgije sa anesteziologijom na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Bio je i direktor Instituta za digestivne bolesti KCS od 2001. godine. Njegovo radno iskustvo u medicini traje već 40 godina.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Prof. dr Lazar Davidović: Dekan i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu od sada je član našeg tima. Profesor Davidović prepoznatljiv kao neko ko radi ima najveću svjetsku seriju rupturiranih aneurizmi abdominalne aorte, takođe je neko ko se rutinski bavi hirurgijom torakoabdominalne aorte. Do sada je imao 60 inostranih vaskularnih hirurga na usavršavanju, prvo je ime i pravi put za svakog pacijenta sa kardiovaskularnim smetnjama, ujedno je bio i Predsjednik evropskog društva za kardiovaskularnu hirurgiju, kao prvi hirurg iz jugoistočne Evrope. Profesor Davidović je do sada imao preko 720 stručnih radova, 42 poglavlja u knjigama od čega je 6 inostranih, a svoje znanje je imao prilike da pruži i u inostranstvu, gdje je održao 154 predavanja.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Prof. dr Miodrag Miša Ostojić, ljekar sa 40 godina iskustva i rada u medicini, poznat širom svijeta, već dvije godine je član našeg tima. Od 2006. godine osnivač i predsjednik Fondacije „Srbija za vaše srce“, već 12 godina Viši konsultant Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, a poslednjih 6 godina Viši konsultant i savjetnik izvršnog direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti - Dedinje. Od 2012. godine Profesor emeritus Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Prof. dr Ružica Maksimović je ljekar specijalista radiologije već 25 godina. Znanje i usavršavanje je sticala u Njemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Velikoj Britaniji. U medicinskim krugovima je poznata kao prvi ljekar koji je u Srbiji i regionu počela raditi MR srca, pa je Poliklinika Konzilijum jedina u Crnoj Gori koja u saradnji sa prof. Maksimović priprema i radi pregled MR srca. Objavila je 353 publikacija, od kojih je 39 radova objavljenih u celini u časopisima sa JCR liste, kumulativni impakt faktor je 78,77, kao i veliki broj drugih publikacija, kao što su poglavlja u knjigama i monografijama, i radovi u vidu sažetaka na domaćim i međunarodnim kongresima.

Poliklinika Konzilijum je obezbijedila kompletnu radiološku dijagnostiku sa timom ljekara čija se postavljena dijagnoza, tretmana zbrinjavanja i liječenja ne dovode u pitanje i čiji rad je poznat širom svijeta. Od uspostavljanja dijagnoze pa do daljeg liječenja naš tim je pravi izbor za zdrav život!

Poliklinika Konzilijum - Lider u dijagnostici! Skadarska br. 2 Informacije i zakazivanje: 020/650-660 i 067/650-670