Sjajne vijesti za dijabetičare

Objavljena nova studija koja pokazuje efikasnost suplementa u regulisanju šećera u krvi

18983 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pet Magazin
Foto: Pet Magazin

Svima koji imaju iskustvo življenja sa dijabetesom tip 2 stižu sjajne vijesti! Naime, upravo je objavljena dugo očekivana klinička studija koja dokazuje da prirodni suplement može da pomogne da se reguliše šećer u krvi i to u mjeri koja dovodi do izrazito velikih poboljšanja opšteg zdravlja. Efekti prirodnog preparata CuraLin, proizvedenog u Izraelu, bili su tema uglednih svjetskih istraživača, koji su u periodu od 3. avgusta 2021. do 1. maja 2022, testirali korisnost i nuspojave, a dobijeni i upravo objavljeni rezultati su – zapanjujući. Za samo mjesec dana korišćenja CuraLina, više od 70 odsto ispitanika je uspjelo izrazito da poboljša glikoregulaciju, i to bez ikakvih štetnih dejstava.

Pet Magazin
foto: Pet Magazin

Sa ovim preparatom, a i samom studijom, upoznati su i endokrinolozi Kliničkog centra u Srbiji. Među njima je i doc. dr Miloš Stojanović, specijalista interne medicine sa supspecijalizacijom iz endokrinologije. On je već 30 godina na Institutu za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma pri KCS, a član je Društva endokrinologa iz SAD i Velike Britanije. U svojoj biografiji ima više od 50 stručnih radova. Sa kliničkom studijom se upoznao upravo zahvaljujući svom profesionalnom angažmanu. Sa nama je podijelio zaključke:

„Ova ozbiljna, i u skladu sa strogim principima klinička studija, je pokazala da su upotrebom CuraLin prirodnog suplementa tokom jednog mjeseca, osobe sa dijabetesom tip 2 iskusile blagotvorni uticaj i značajno smanjenje glikoliziranog hemoglobina (HbA1c). Urađena je po tzv. duplo slijepom principu, što podrazumijeva da je jedna grupa bila tretirana suplementom, a druga placebom (neaktivnom supstancom), ali ni ljekari ni ispitanici nisu znali ko šta dobija. Rezultati su pokazali izrazita poboljšanja kod 72,2% a kod 25,1% primijetna poboljšanja ispitanika koji su koristili CuraLin, objasnio je dr Stojanović.

Pet Magazin
foto: Pet Magazin

Ovakvi rezultati, međutim, nisu novost mnogim korisnicima i ljekarima širom svijeta, budući da je CuraLin već prisutan na mnogim tržištima širom svijeta - u SAD, Engleskoj, Kanadi, Italiji, Austriji, Španiji, Australiji…, a dostupan je i na području bivše Jugoslavije. Dostupan je i na području Crne Gore, a uvoznik i distributer je Farmont M.P. d.o.o. Danilovgrad.

Nova klinička studija, se nalazi u National Library of Medicine (Američkoj Nacionalnoj medicinskoj biblioteci) , objavljena je u uglednom britanskom medicinskom stručnom časopisu Diabetes/Metabolism Research and Reviews, i mnogim drugim medicinskim časopisima, i donosi nam još jednu potvrdu o efikasnosti suplementa CuraLin.

Docent dr Stojanović objašnjava u čemu je značaj ove studije, budući da su one obaveze za registraciju ljekova, ali nisu preduslov da bi se registrovali i suplementi. Samim tim ljekari nerado preporučuju suplementacije jer niko ne zna sa sigurnošću šta je efekat i kolika je korisnost ili pak šteta.

Dijeli mišljenje svojih kolega pa se i on ustručava da svojim pacijentima preporučuje suplemente ili, kako objašnjava, to čine rijetko upravo iz razloga što iza njih ne stoji ozbiljna klinička studija kojom se dokazuju efikasnost i otkrivaju neželjena dejstva.

„A tek sada kada je ova studija urađena , iza koje stoje ozbiljni stručni timovi koji obavljaju ispitivanja po strogo definisanim protokolima, mi možemo da imamo relevantne zaključke. Tek sada možemo da tvrdimo da li je neki lijek ili suplement dovoljno dobar ili nije. A to je upravo slučaj sa CuraLinom. Sada imamo jasne dokaze za ono to smo već utvrdili u praksi“, dodaje ovaj priznati stručnjak.

Gubitak energije, sna, poremećaji metabolizma, seksualne disfunkcije, noćna uriniranja, gojaznost, samo su neke od poteškoća sa kojim se suočava sve veći broj stanovnika, ne samo kod nas već i širom planete. Institut za javno zdravlje Crne Gore procjenjuje da kod nas ima skoro 50.000 osoba koji imaju dijabetes tip 2, ali da čak 43 odsto nema postavljenu dijagnozu ili ne zna za svoju bolest. Ova statistika ne iznenađuje previše budući da u samom početku simptomi mogu sasvim da izostanu ili budu veoma blagi pa se ova bolest često opisuje kao „veoma podmukla“ jer dugo ostaje ispod radara. A posledice su veoma ozbiljne jer vremenom dijabetes može oštetiti srce, krvne sudove, bubrege, vid i nerve.

Lijek za dijabetes, na žalost, ne postoji, ali on se može kontrolisati vežbanjem, dijetom i odgovarajućom terapijom. CuraLin je 100% prirodni dodatak ishrani, koji su 2016. proizveli ljekari Kliničkog centra u Tel Avivu u Izraelu, i namjenjen je onima koji boluju od dijabetesa tip 2. Svoja znanja izraelski naučnici zasnovali su na iskustvima medicine ajurveda, stare hiljadama godina, pa je iz tog razloga ovaj preparat potpuno prirodan i neškodljiv. U svojim laboratorijama usavršili su odnos različitih biljaka, među kojima su kurkuma, cimet, amla, gorka dinja, srebrna svilenica, piskavica, jambolan…koje kao krajnji rezultat daju izuzetno brzu efikasnost kao pomoć u lječenju dijabetesa tip 2. Efekti su vidljivi već nakon sedam dana pravilne upotrebe, što nije svojstveno nijednom drugom nama poznatom biljnom preparatu.

Pet Magazine
foto: Pet Magazine

Sve informacije o suplementu CuraLin može dobiti radnim danima od 8 do 16 časova pozivom na telefone:

020-663-075; 067-120-754

i na sajtu curalife.me