ESTETSKA hirurgija sa dr Milomirom Gačevićem

Izaberite znanje i iskustvo preko 30 godina - dr Milomir Gačević

38068 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Medtim
Foto: Medtim

U bolnici Medtim ordinira dr Milomir Gačević, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sa 30 godina hiruškog iskustva. Redovan je predavač i učesnik na najvećim svjetskim kongresima iz oblasti plastične hirurgije, kao i autor preko 100 naučnih radova. Dr Gačević je stekao zvanje doktora nauka 2012. godine.

U prethodnih nekoliko godina, u najvećim svjetskim centrima za estetsku medicinu, ali i kod nas, sve češće se govori o kulturi njege. To je najbolji dokaz da je vrijeme prenaglašenih kontura lica i tijela, prevelikih usana i zamrznute mimike odavno prošlo, a da je sve više pristalica ideje o pravovremenom ulaganju u sopstevni izgled i njegu, kako bi se postigli rezultati koji će trajati duži vremenski period.

Pitate se, koja je najčešća estetska operacija koja se izvodi u bolnici Medtim? Svakako to je rinoplastika, tj operacija nosa, koja se može raditi već posle 18-te godine kada se u potpunosti završi proces rasta i razvoja. Kod nosa se često prepliće nezadovoljstvo njegovim izgledom sa deformacijom nosne pregrade, koja je uzrok otežanog disanja. U jednom operativnom zahvatu može se riješiti estetski i funkcionalni nedostatak, pa ovakav pristup preporučujemo uvijek kada je to neophodno. Dr Gačević zajedno sa ORL hirurgom prof. dr Miroljubom Todorovićem, redovnim članom Bolnice Medtim, uspješno radi septorinoplastiku.

Medtim
foto: Medtim

Ženama je bitno da imaju skladnu figuru, zato je operacija povećanja grudi tj. augmentacija druga najčešća operacija u Bolnici Medtim. Izvodi se ugradnjom implantata, koji su dizajnirani da povećaju male, nerazvijene grudi ili da bi se povratio izgubljeni volumen. Pacijente često interesuje da li pristupiti operaciji uvećanja grudi prije prve trudnoće. Danas, ta dilema ne postoji, jer ugradnja implantata ne utiče na dojenje. Svakako se preporučuje ugradnja implantata ispod tkiva dojke, umjesto grudnog mišića, jer se time mogućnost oštećenja mliječnih kanala svodi na minimum.

Medtim
foto: Medtim

Osim toga, u Bolnici Medtim se uspješno izvode operacije liposukcije, abdominoplastike, hiruška zatezanja nadlaktica, podlaktica, stomaka, grudi, zadnjice, korekcije očnih kapaka, korekcija ušiju, brade, facelifting, lipofiling.

Važno ko vas liječi i gdje se liječite. Budite na pravom mjestu. Bolnica Medtim

Nazovite nas na 069/130-130 i zakažite svoj pregled već danas. Vaše zdravlje je naš prioritet.