Radiologija i pulmologija

Disajni sistem ima ključnu ulogu u našem opštem zdravlju, ali često ga uzimamo zdravo za gotovo pa pulmološki pregled predstavlja važan korak u očuvanju zdravlja pluća i prevenciji respiratornih problema, samim tim potrebno je makar jednom godišnje odraditi rutinske kontrole a kada se pojave određeni simptomi pored rutinske kontrole potrebno je javiti se ljekaru kako bi se zdravstveni problem što prije otklonio.

22420 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Dr sc. med. Nena Milačić je specijalizaciju iz oblasti interne medicine ali i subspecijalizaciju i doktorat iz oblasti pulmologije završila na Medicinskom faktultetu u Nišu. Stalni je član EVROPSKE RESPIRATORNE ASOCIJACIJE-ERS. Član KCCG je bila od 2002. godine kao i asistent interne medicine i medicine bola na Medicinskom fakultetu u Podgorici, učesnik je i predavač brojnih kongresa.

Mr sc. med. Branimir Vlahović radiolog, ljekar sa 35 godina iskustva u medicini, odgovoran za preglede na magnetnoj rezonanci i skeneru (pregledi mozga i kičme, kao i specijalni pregledi: MR spektroskopija mozga, MR angiografija, CT angiografija, MSCT koronarografija). Doktor Vlahović je svoje iskustvo i znanje prenosio u svojstvu mentora ali i kao ljekar koji je dugi niz godina radio u KC Crne Gore kao specijalista radiologije i direktor centra za radiološku dijagnostiku.

U Poliklinici Konzilijum ljekarski tim koji čine: dr Branimir Vlahović specijalista radiologije i dr Nena Milačić specijalista interne medicine i subpecijalista pulmologije zajedničkim znanjem i dugogodišnjim iskustvom provjeru respiratornog zdravlja u jednom danu mogu obaviti pulmološkim pregledom a kada je potrebno i skenerom pluća sa najnižom dozom zračenja, samim tim se vrlo brzo dolazi do dijagnoze i terapijske indikacije.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Poznato nam je da je da su osjetljivija kategorija naročito u zimskom periodu kada razni respiratnorni virusi vladaju: pušači, astmatičari, starija grupacija kao i lica sa nasljednim predispozicijama, profesionalno izložena lica ali i djeca. Svaka od ovih grupa može zahtijevati posebne preventivne mjere i pažljivo praćenje radi očuvanja respiratornog zdravlja.

Prednosti redovnih pulmoloških pregleda su rano otkrivanje problema što omogućava identifikaciju i tretman problema prije nego što postanu ozbiljni; praćenje stanja za pacijente koji već imaju određene smetnje i dijagnozu pa redovni pregledi omogućavaju pravovremeno prilagođavanje tretmana za što bolje rezultate i prevencija respiratornih bolesti koja pomaže u identifikaciji faktora rizika i pruža smjernice za prevenciju bolesti pluća. Posebno treba istaći da jednom do dva puta godišnje treba uraditi niskodozni skener pluća kod pušača, kada su i bez tegoba jer se na taj način može prevenirati i rano otkriti postojanje karcinoma pluća.

Informacije i zakazivanje: 020/650-660 i 067/650-670

Skadarska br. 2. Podgorica

Poliklinika Konzilijum-Lider u dijagnostici