Tri najbolje stvari koje nam je tehnologija donijela

Da li se sjećate iz ličnog iskustva ili su vam stariji prepričavali, kako su ljudi nekad komunicirali na daljinu? Željno iščekivanje da stigne pismo ili telegram, koji je bio praktičan, ali ga je pratio ružan glas jer je uglavnom korišćen za prenošenje hitnih, ne tako lijepih vijesti.

16824 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IQOS
Foto: IQOS

A onda je stigao telefon. S početka su ga imale samo poneke institucije, kako bi mogle da ga iskoriste u hitnim slučajevima, da bi kasnije postao simbol prestiža i u privatnim kućama.

1. Mobilni telefoni

Od kako su se pojavili mobilni telefoni, granica komunikacije se drastično pomjerila. Mogućnost da telefoniraju bilo kome, bilo kada, bez obzira da li se nalazi u komšiluku ili na drugom kraju planete, kao magnet je privukla ljude i u njima stvorila potrebu da imaju bar jednu takvu spravu u kući. Danas se teško može zamisliti da postoji osoba koja nema mobilni telefon, jer smo toliko navikli na njega da nikuda ne odlazimo bez ove male, praktične sprave.

2. Kompjuteri i laptopovi

Ako su mobilni telefoni pomjerili granicu komunikacije, računari su ih izbrisali, naročito sa dolaskom interneta. Mejlovi i poruke postali su sastavni dio privatnog i poslovnog života, a dodatno olakšanje stiglo je sa pojavom aplikacija za razmjenu poziva i poruka, kao i društvenih mreža. Kako je internet postao svakodnevica i nešto što se podrazumijeva u svakom objektu, bilo da je u pitanju privatna kuća, državna institucija ili pekara, gotovo svuda je dostupna internet veza, pa više nema ni troškova koji su nas nekad ograničavali u korišćenju uređaja.

3. Bolji izbor za sebe i druge

Prošla vremena ostala su u znaku duvanskog dima u zatvorenom prostoru, nekada se pušilo u kancelarijama i svim javnim mjestima. Međutim, vremenom smo postajali sve svjesniji koliki je uticaj duvanskog dima na pušača, ali i na osobe u njegovoj okolini. Zato danas pušači prelaze na bolju alternativu – elektronski uređaj za zagrijavanje duvana IQOS, sa kojima više nema dima, neprijatnog mirisa koji se zadržava u kosi, odjeći… A i vaši bližnji biće pošteđeni uticaja pasivnog pušenja.

Imajte u vidu da IQOS oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost, te nije proizvod bez rizika, i namijenjen je isključivo punoljetnim osobama.