Lijek iz prirode za upalu bešike: Pomaže i kod upornih bakterija

Iako mnoge bakterije ponekad znaju da se vrate poput bumeranga, neki prirodni lijekovi mogli bi to da spriječe

7195 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ko god je imao upalu bešike, zna koliko ona može biti bolna i uporna. Prisutan je osjećaj kao da morate mokriti iako to nikako ne uspijevate, a tu su i probadajući bol i pritisak.

Ali, neki prirodni antibiotici mogu pomoći kod upale bešike.

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu bešike u 90 odsto slučajeva krivcem se smatra uropatogena bakterija Escherichia coli. Kako biste je se riješili na prirodan način,isprobajte jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika, koji bi već nakon prve kure trebao da ukloni problem, piše klix.ba.

Kada se udruže četiri prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim djelovanjem, dobijamo moćni lijek, koji pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv bakterije E. Coli.

Recept za prirodni antibiotik protiv upale bešike:

Pomiješani u pravoj razmjeri, korijen peršuna, limun, med i maslinovo ulje koji će svojim moćnim antibiotskim i antivirusnim djelovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Med
foto: Shutterstock

Sastojci:

250 g korijena peršuna

250 g limuna s korom

250 g meda (po mogućnosti od kadulje)

2 dl maslinovog ulja

Priprema:

Peršun i limun s korom treba sitno nasjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru.

Svakog jutra treba uzimati jednu supenu kašiku. Nakon što potrošite cijelu napravljenu količinu, bakterije više ne bi trebalo da bude.

Napomena:

Med bi bilo dobro nabaviti kod provjerenog pčelara, limun bi svakako trebao biti domaći neprskani. Ako limun ipak kupite u prodavnici, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite.

Bonus video: