Laserska proktologija u jednom danu

Za što brži i bezbolniji oporavak Poliklinika Konzilijum je obezbijedila tehnologiju najboljeg kvaliteta za kompletnu populaciju

33081 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Najsavremeniji laser predviđen za minimalno invazivnu hirurgiju hemoroida, pilonidalnog sinusa(urasla dlaka) i perianalne fistule je u Poliklinici Konzilijum. Za što brži i bezbolniji oporavak od problema koji predstavlja svakodnevnu smetnju zakažite svoj pregled kod hirurga i minimalno-invazivnu intervenciju uz operativu i pratnju tima sa dugogodišnjim iskustvom.

Kada je riječ o hemoroidima, pilonidalnom sinusu (urasla dlaka) ili perianalnim fistualama, tim ljekara hirurga u Poliklinici Konzilijum je tu da pomogne pri otklanjanju svake od ovih smetnji i to u jednom danu. Sama prednost laserske operacije jeste brz oporavak, nema klasične rane u predjelu analnog kanala i perianalne regije pa tako ni značajnijeg postoperativnog bola, radi se o jednoj vrsti minimalno-invazivne procedure što podrazumijeva poštedu okolnih struktura, nema ni otvorene ni zatvorene rane u toj regiji pa samim tim ni često dugotrajnih previjanja, nema postoperativnog bola, estetski ishod operacije je neuporedivo bolji i povratak svakodnevnim aktivnostima je neuporedivo brži nego nakon klasične.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Hemoroidi: Laser se može koristiti za liječenje unutrašnjih i spoljnih hemoroida. Visoko precizni laserski zrak može smanjiti ili potpuno ukloniti proširene vene u rektalnom području. Ovaj postupak je obično manje invazivan od klasičnih operacija i može kao rezultat dati manje nelagode i brz oporavak. Nema klasične rane u predjelu analnog kanala što prati i minimalnu bol jer je riječ o minimalno-invazivnoj proceduri.

Pilonidalni sinus je bolno stanje koje se javlja kada se male jame ili kanali formiraju u koži u blizini repne kosti. Laser se može koristiti za otvaranje i drenažu ovih sinusnih kanala, čime se smanjuje bol i rizik od ponovnog nastanka što je jako značajno za pacijente koji žele manje invazivnu opciju ili su skloni ponovnim infekcijama ili komplikacijama nakon klasične operacije.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Perianalne fistule su najčešće posljedica prethodnog postojanja perianalnog apscesa. Zapravo se može reći da je perianalna fistula hronična perianalna infekcija koja daleko najčešće nastaje kao posljedica akutne perianalne infekcije koja se prezentuje u vidu perianalnog apscesa. Predstavlja komunikaciju unutrašnjosti analnog kanala sa kožom perianalne regije i manifestuju se curenjem gnojavog sadržaja iz otvora na koži perianalne regije. Hirurško liječenje je uvijek neophodno.

Da zdravlje bude na prvom mjestu!

POLIKLINIKA I BOLNICA KONZILIJUM- LIDER ZA ZDRAV I KVALITETAN ŽIVOT.

Informacije i zakaziivanje: 020/ 650-660 I 067/650-670

Skadarska broj 2.