Savjeti za njegovane nokte

Često se jod se koristi za jačanje noktiju. Ali, uprkos činjenici da jod igra važnu ulogu za naše tijelo, nije preporučljivo koristiti čist jod za ljepotu i zdravlje noktiju. Na primjer, može se u pola čaše kuvane vode dodati mala kašika soli i pet kapi joda. Ovim se ruke namažu, a posle dvadeset pet minuta operu i namažu kremom
124 pregleda 0 komentar(a)
nokti, manikir, Foto: Shutterstock
nokti, manikir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.05.2018. 10:30h

Nokti su oduvijek bili razlog zavisti za mnoge žene. Danas se mnoge odlučuju za izradu vještačkih noktiju, dok u Rusiji i dalje primjenjuju narodne recepte.

Da bi nokti izgledali besprekorno potrebna im je stalna njega, ali ne u salonu, jer se mogu ojačati i kod kuće, uz savjete poput onih od ruskih baka. Prije svega, potrebno je da se pridržavate važnog pravila: svi poslovi u kući najbolje se rade sa rukavicama na rukama. Na taj način se ruke i nokti štite od vrele ili hladne vode i raznih hemikalija.

Morska so

Jedna od najpopularnijih metoda jačanja noktiju je upotreba morske soli. U pola čaše kuvane, blago ohlađene vode se sipaju dve kašičice morske soli. Sve se dobro pomješa, pa u rastvor stave vrhovi prstiju ne duže od petnaest minuta. Posle toga, prsti se ispiraju toplom vodom i mažu hranljivom kremom.

Limunov sok

Za jačanje noktiju i uklanjanje fleka se preporučuje upotreba limunovog soka. Kašikom limunovog soka se trljaju nokti i posle deset minuta operu, pa namažu maslinovim uljem.

Četkica za zube

Zanimljiv metod za jačanje noktiju je upotreba četkice za zube. Četkica se prvo natrlja sapunom, pa se njome masiraju nokti. Prsti se, posle toga, operu i namažu maslinovim uljem.

Maslinovo ulje

Veoma dobar efekat daje maska od maslinovog ulja i limunovog soka. Da biste to učinili, potrebno je zagrijati malo maslinovog ulja, a zatim dodati tri-četiri kapljice limunovog soka. Ova mješavina se nanosi na nokte i lagano trlja. Posle 20 minuta se ispira i stavlja krema na ruke.

Crvena paprika

Da bi se ubrzao rast noktiju, može se napraviti maska od pola kašičice crvene mljevene paprike, koja se pomješa sa kremom za ruke, i sa malo tople vode. Ovom smješom se namažu nokti i ostave 20 minuta. Prsti se isperaju toplom vodom. Ova maska se stavlja najviše jednom mjesečno.

Jod i so

Često se jod se koristi za jačanje noktiju. Ali, uprkos činjenici da jod igra važnu ulogu za naše tijelo, nije preporučljivo koristiti čist jod za ljepotu i zdravlje noktiju. Na primjer, može se u pola čaše kuvane vode dodati mala kašika soli i pet kapi joda. Ovim se ruke namažu, a posle dvadeset pet minuta operu i namažu kremom.

Crveno voće

Sok kiselog voća pozitivno utiče na zdravlje noktiju. Svježim bobicama, na primjer, brusnice, ribizle ili maline mažu se nokti. Sok će im poboljšati rast.

Uklanjanje fleka

Neprijatan miris i fleke najbolje uklanja limun, a najjednostavnije je da se prsti umoče u polovine iscjeđenog limuna. Posle desetak minuta, zahvaljujući vitaminima koji se nalaze u limunu nestaće miris i fleke, a nokti će postati elastični, jači i sjajniji, prenose NOvosti