Javni poziv za trening i pisanje istraživačkih tekstova na temu od značaja za proces evropskih integracija

Pravo apliciranja imaju novinari sa istraživačkim sklonostima i iskustvom iz svih medija iz Crne Gore. Pored teninga, mentorske i uredničke podrške, odabrani kandidati dobiće po 1000 eura za rad na pričama
204 pregleda 0 komentar(a)
kompjuter, lap top, Foto: Shutterstock
kompjuter, lap top, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.03.2018. 10:21h

Imate li ideju za novinarsku priču od javnog interesa koja se odnosi na pitanja vezana za zaštitu životne sredine i održivog razvoja, poglavlje 27 evropskih integracija, povezano sa poglavljima 23 i 24? Želite li da istražujete teme od značaja ne samo za Crnu Goru već i za region, kako bi se očuvale naše vode, vazduh, prostor, more, šume, a otpad tretirao kao u savremenim državama Evrope? Hoćete li da se pridružite onima koji imaju odgovoran odnos prema planeti? Da li želite da uz trening i mentore iz inostranstva, rukovodeći se najvišim standardima, razvijete temu koja vas zanima iz ove oblasti? Hoćete li da vaša priča bude prevedena na engleski, da dopre i do čitalaca van Crne Gore? Hoćete li da pokažete da vi možete da pomjerate granice, da unapređujete istraživačko i odgovorno novinarstvo od javnog interesa?

Ako na ova pitanja odgovorite potvrdno, prijavite svoje ideje za istraživačke tekstove vezane za poglavlje 27 i za proces evropskih integracija. Autori najboljih prijedloga će proći trening, koji će se održati u Podgorici.

Svi aplikanti koji uđu u uži izbor biće pozvani na trening. Nakon treninga, izvršiće se selekcija tri najbolje istraživačke priče. Pored istraživačkih tehnika, vrednovaće se regionalni i multimedijalni pristup temi. Kandidati sa najboljim idejama, novinarskim vještinama i znanjima, uz mentorsku podršku uredničkog tima iz zemlje i regiona, realizovaće svoje istraživačke projekte.

Po završetku istraživanja, svi radovi će biti objavljeni na sajtovima CIN-CG-a i BIRN-a, kao i u posebnoj dvojezičnoj publikaciji i e-knjizi. Radovi mogu biti objavljeni i u drugim medijima u zemlji i inostranstvu.

Pravo apliciranja imaju novinari sa istraživačkim sklonostima i iskustvom iz svih medija iz Crne Gore. Pored teninga, mentorske i uredničke podrške, odabrani kandidati dobiće po 1000 eura za rad na pričama.

Zainteresovani kandidati treba da pošalju prijave do 6. aprila na e-mail: konkurscincg@gmail.com, a formulare za prijavu možete preuzeti sa sajta: www.cincg.me.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete ih poslati na e-mail: konkurscincg@gmail.com.

(CIN-CG)

Bonus video: