Paula Petričević ombudsmanka "Vijesti"

“Posao u 'Monitoru' ću nastaviti i dalje da obavljam, a u 'Vijestima' ću se rukovoditi istim kriterijumima: da se trudim da se sporovi između čitalaca i novina rješavaju medijacijom u mjeri mogućeg. Ukoliko ne, davaću svoje mišljenje"
468 pregleda 4 komentar(a)
Paula Petričević, Foto: Privatna arhiva
Paula Petričević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.06.2015. 05:38h

Profesorica filozofije i kolumnistikinja Paula Petričević nova je ombudsmanka “Vijesti”.

Petričević je diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, završava magistarske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Članica je Anime - Centra za žensko i mirovno obrazovanje i predavačica na Ženskim studijama u organizaciji ovog centra.

Objavila je više tekstova koji se bave rodnom problematikom i medijskom reprezentacijom žena u domaćoj i međunarodnoj periodici. Predaje filozofiju u ŠOSMO “Vida Matjan” u Kotoru.

Petričevićeva je već godinu i po dana ombudsmanka u “Monitoru”.

“Posao u 'Monitoru' ću nastaviti i dalje da obavljam, a u 'Vijestima' ću se rukovoditi istim kriterijumima: da se trudim da se sporovi između čitalaca i novina rješavaju medijacijom u mjeri mogućeg. Ukoliko ne, davaću svoje mišljenje. To svakako neće biti nikakva presuda, neće imati pravničku težinu, već će to biti mišljenje nekoga ko nastoji da drži maksimalan nivo objektivnosti i ima na umu uvijek načela Kodeksa novinara, koje prije svega brani, a time i prava čitalaca i kvalitet i dignitet novine”, kazala je Petričevićeva.

Bonus video: