Ne zna se brane li Bećiroviću ulazak u "Avalu"

Ombudsmanka je odlučila da je došlo do djelimičnog kršenja načela 1 i 3 Kodeksa, zbog dugotrajnih odnosa nepovjerenja i odbijanja davanja informacija ovom mediju
82 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Bećirović, Foto: Dragana Šćepanović
Zoran Bećirović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.05.2014. 09:00h

Povodom žalbe advokata Branka Čolovića, koji zastupa gospodina Zorana Ćoća Bećirovića, Ombudsmanka je odlučivala o žalbi vezanoj za članak objavljen na strani 13. dnevnog lista „Vijesti“ od 28.04.2014. godine, pod naslovom: "Peskov i Golikov bez radnih dozvola“.

Nakon izjašnjenja novinara Vuka Lajovića, te svestranog sagledavanja slučaja, Ombudsmanka je odlučila da je došlo do djelimičnog kršenja načela 1 i 3 Kodeksa, zbog dugotrajnih odnosa nepovjerenja i odbijanja davanja informacija ovom mediju.

Prema njenoj odluci, "Vijesti" su dužne da objave ispravku spornih detalja:

1. Gospodin Bećirović je pokrenuo spor u Londonu protiv gospodina Lazurenka i dobio ga. Nakon toga je gospodin Lazurenko podnio žalbu Apelacionom sudu protiv presude sudije Dejvida Ričardsa, o čemu će taj sud odlučivati 15. juna 2014.

2. Iako Peskov i Golikov tvrde da je gospodinu Bećiroviću zabranjen ulazak u hotel "Avala", "Vijesti" nisu ostvarile uvid ni u kakva pisana dokumenta koja bi to potvrdila.

Bonus video: