Madona: Izazvala bijes, iako jasno podržava proteste u SAD

U videosnimku objavljenom na Twitteru, Madonin 14-godišnji sin David Banda strastveno pleše i podiže stisnutu šaku uvis

3889 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Instagram/madonna
Foto: Instagram/madonna

Američku pjevačicu Madonu oštro su kritikovali na društvenim mrežama jer je podijelila videosnima na kojem njen sin pleše uz pjesmu Majkl Džeksona u čast ubijenom Džordžu Flojdu.

Smrt nenaoružanog afroamerikanca iz Mineapolisa koji se ugušio pod koljenom bijelog policajca izazvao je talas protesta širom SAD-a.

U videosnimku objavljenom na Twitteru, Madonin 14-godišnji sin David Banda strastveno pleše i podiže stisnutu šaku uvis dok pjeva Džeksonovu pjesmu "They Don’t Care About Us" iz 1995. godine. Premda je Madonina namjera bila plemenita, mnogi korisnici društvenih mreža kritikovali su snimak uz objašnjenje da smatraju kako to nije prikladna reakcija na Flojdovu smrt.

Bivša NBA zvijezda Rex Chapman snimak je nazvao "možda najgorim tvitom svih vremena". "Haj’mo plesati po kuhinji protiv rasizma… To je u najmanju ruku neobična odluka", napisao je Chapman.

Madona je na društvenim mrežama podijelila više postova kojima je jasno stala na stranu demonstranata "sviđalo se to Trampu ili ne".

Madonna je jedna od brojnih slavnih ličnosti koje javno izražavaju gnijev zbog Flojdovog ubistva. Među njima su Bijonse, Tejlor Svift, Kardi B, Demi Lovato i mnogi drugi.

Bonus video: