Prognoza Etoa se neće obistiniti: Kamerunac presudio "lavovima" na premijeri u Kataru

Švajcarska slavila 1:0 protiv Kameruna, jedini gol postigao Bril Embolo koji je rođen u ovoj afričkoj zemlji

9193 pregleda 0 komentar(a)
Embolo nije želio da proslavlja pogodak, Foto: Reuters
Embolo nije želio da proslavlja pogodak, Foto: Reuters

Uoči početka Mundijala predsjednik Fudbalskog saveza Kameruna Samuel Eto vidio je svoju zemlju na vrhu svijeta. Prognoza Etoa je bila hrabra, mnogi će reći i neozbiljna, a nakon današnje premijere "neukrotivih lavova" jasno je da je slavni napadač slab prognozer.

Kamerun je u prvom meču u Kataru izgubio od Švajcarske 1:0, a presudio mu je igrač rođen upravo u ovoj afričkoj zemlji - Bril Embolo.

U prvom poluvremenu "lavovi" su bili daleko od one selekcije koja je tokom pripremnog perioda izgubila od Uzbekistana i Južne Koreje, te remizirala sa Jamajkom i Panamom. Kamerun je čekao šansu, brzim kontrama dolazio do gola rivala i prijetio. Prvu šansu je imao Mbeumo koji je u toj situaciji bio sebičan, budući da je na drugoj strani sam bio Čupo-Moting. Njegov udarac je odbranio Zomer, potom je lopta došla do Ekambija koji je bio neprecizan.

Pokušaj Ekambija
Pokušaj Ekambijafoto: Reuters

Nakon toga je pokušao i Čupo-Moting, ali je Zomer još jednom pokazao klasu. Činilo se da je u tim momentima Kameruncima bila potrebna pomoć Etoa ili legende Rožea Mile, koji su sa tribina posmatrali meč.

Pokušaj Čupo-Motinga
Pokušaj Čupo-Motingafoto: Reuters

Švajcarska je, čini se, igrala onoliko koliko joj je bilo potrebno. Ekipa Murata Jakina je prvi dio završila bez udarca u okvir gola, a onda u nastavku povela poslije prve akcije - u 48. minutu su kombinovali veterani Džaka i Šaćiri, fudbaler Čikaga je loptu poslao u peterac gdje je bio Embolo.

Do kraja je Kamerun bio bezopasan, bez prave prilike, dok su Švajcarci pokušavali, mogli do drugog gola, ali i sa ovim jednim mogu da budu zadovoljni.

Kamerun i dalje čeka na prvi bod na mundijalima poslije 20 godina. U narednom kolu igra protiv Srbije, ali ono što su danas vidjeli Eto i Mila ne obećava pred nastavak takmičenja.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: