Ubjedljivi "vatreni" poslali kući Kanađane, Kramarić i Livaja vratili mir aktuelnom vicešampionu

Hrvatska savladala Kanadu 4:1, iako je već u 2. minutu bila u minusu

6132 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon samo dva minuta je Hrvatska je bila u minusu protiv Kanade, ali je nakon toga pokazala da je sila svjetskog fudbala.

Aktuelni vicešampion je pobijedio 4:1 i poslao Kanađane kući pred posljednje kolo u kojem "vatreni", Maroko i Belgija imaju realne šanse da se domognu nokaut faze.

Hrvatska ima bod više od Belgijanaca s kojima igra u posljednjoj rundi - remi bi u derbiju gotovo izvjesno otpisao "crvene đavole" koji bi pobjedom vjerovatno eliminisali "vatrene".

Tim Zlatka Dalića je danas fantastično odgovorio na pritisak stvoren poslije blijedog remija sa Marokom (0:0) i gola koji je Alfonso Dejvis postigao glavom u prvom ozbiljnom napadu na utakmici.

Kanada je prvih dvadesetak minuta letjela terenom, ali je onda morala da uđe u ritam Hrvatske.

Luka Modrić i Marcelo Brozović su "stali na loptu", a Ivan Perišić počeo da prijeti...

Da je Andrej Kramatić raspoložen vidjelo se kada mu je gol za izjednačenje poništen zbog ofsajda, a onda u 36. minutu dileme nije bilo - Perišić mu je provukao loptu pored odbrane protivnika, a napadač Hofenhajma rutinski matirao Milana Borjana.

Kanadska odbrana više nije mogla da prati favorita, pa je u 44. još jednom naivno ispala.

Josip Juranović i Mateo Kovačić su počeli akciju po desnoj strani, lopta je došla do Marka Livaje, a napadač splitskog Hajduka sa dvadesetak metara zatresao mrežu za preokret.

Poslije toga je sve bilo onako kako su željeli Hrvati, pa je Kramarić još jednom prevario Borjana, koji je u posljednjih dvadesetak minuta spasao selekciju "javorog lista" težek poraza.

Nije, ipak, mogao ništa kada je štoper Kamal Miler napravio kardinalnu grešku, a Mislav Oršić poklonio pogodak Lovru Majeru za konačnih 4:1.

Hrvatska ima gol-razliku plus tri, Maroko sa bodom manje je na plus dva, Belgija na minus jedan...

Hrvati remijem sigurno prolaze, pobjedom bi osigurali prvo mjesto, a mogu da dođu do osmine finala i ako izgube od Belgije ako bi Kanada savladala Maroko.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: