Zomer nije mogao da zaustavi Kazemirovu strijelu: Brazil prošao i obradovao Srbiju

Jedan gol je bio dovoljan "kariokama", postigao ga je vezista Mančester junajteda

9358 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Preko 70 minuta je Švajcarska gotovo perfektno stajala u odbrani, ograničila Brazil da prijeti samo zahvaljujući individualnoj klasi, ali finiš je pripao favoritu koji je kolo prije kraja otklonio dileme oko putnika u osminu finala Mundijala u Kataru.

"Karioke" su slavile 1:0, jedan gol im je poništen sredinom drugog dijela, ali prekrasan pogodak Kazemira je bio čist kao suza.

Iskusni vezista je u 83. minutu fantastično reagovao nakon akcije Vinisijusa Žuniora i Rodriga i iz prve poslao loptu u dalji ugao Jana Zomera, uz malu pomoć Manuela Akanđija.

Brazil
foto: Sofascore

Brazil je tako nastavio put ka "boginji" na koju čeka 20 godina, te učinio da Švajcarci ne smiju da izgube od Srbije u posljednjoj rundi ako žele da odu u nokaut fazu.

Brazilci bez povrijeđenog Nejmara nisu ponovili izdanje iz duela sa Srbijom na premijeri, ali su opet pokazali čvrstinu u defanzivi, jer je rival bio daleko od prave šanse da ugrozi Alisona Bekera.

"Selesao" je najbolje prilike imao preko Vinisijusa i Rišarlisona u prvom poluvremenu, ali je sve do tog 83. minuta pod kontrolom imao golman Švajcaraca Zomer.

Kod projektila Kazemira nije imao nikakvih šansi...

Brazil u posljednjem kolu igra sa Kamerunom, biće to prava šansa za Titea da odmori još neke igrače iz startne postave i napravi pravu uvertiru za osminu fnala.

Švajcaska bi bodom prošla, a Srbija i minimalnim trijumfom pod uslovom da Kamerunci ne sruše favorita.

Ako bi se i to dogodilo, onda sastav Dragana-Piksija Stojkovića mora da slavi sa većom razlikom nego što to uradili afrička selekcija protiv Brazila.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: