Martinez: Vjerujem da ćete sjutra vidjeti našu čaroliju

Belgija sjutra (16) mora da pobijedi Hrvatsku ukoliko želi da ostane na Mundijalu. U nekim računicama je u igri i bod, ali je to malo vjerovatno

3412 pregleda 0 komentar(a)
Martinez, Foto: Reuters
Martinez, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Belgije sjutra (16) mora da pobijedi Hrvatsku ukoliko želi da nastavi takmičenje.

Belgijanci bi imali opciju da im je bod dovoljan, ako Kanada savladala Maroko (4:0 ili više, pa i 3:0, ako bi remi sa Hrvatskom bio uz najmanje dva gola).

"Ovdje smo došli po pobjede, a kada njih nema počnete razmišljati, pada vam samopouzdanje, to je normalno. Očekivanja su bila velika, u prvoj smo utakmici pobijedili, ali nismo igrali dobro, u drugoj smo izgubili, sjutra ako ne pobijedimo, onda je to kraj prvenstva za nas. Ako pobijedimo bićemo u dobroj poziciji", rekao je selektor Belgije Roberto Martinez.

Povezani članci

30. Novembar 2022.

Dalić: Ne idemo na remi, neće biti lagano

Dodao je da nakon prva dva kola nisu zadovoljni učinkom, što je sasvim normalno.

"Nismo bili najzadovoljniji učinkom, sigurno nismo bili srećni. Naravno, morali smo da reagujemo, možda smo pretjerano reagirovalo na glasine, na buru oko ekipe. Ovdje smo kako bismo se borili najbolje što znamo, kako bismo razveselili navijače. Fudbal se ne igra s trojicom igrača, već s 15-16. Ekipa raste, osjećam kako smo sve bolji. Vjerujem da ćemo sjutra vidjeti čaroliju naših najboljih igrača. Imamo priliku da pokažemo šta znamo. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa na turniru, bili su drugi na posljednjem Mundijalu", kazao je Martinez.

Martinez je pohvalio i hrvatskog selektora Zlatka Dalića.

"On je gospodin, sjajni radi svoj posao. Stigao je u haotičnom trenutku za Hrvatsku, pod njim je reprezentacija napredovala. Učinio je odličan posao."

Očekuje se da sjutra na terenu bude Romelu Lukaku.

"On je jedan od najboljih strijelaca, rođeni vođa, lider. Važno je da bude u ekipi, moramo vidjeti kako ćemo ga koristiti", zaključio je Martinez.

Bonus video: