Čuda se dešavaju, Japan ih je napravio dva u manje od 10 dana

"Samuraji" nakon Njemačke srušili i Španiju, pa u osminu finala, i to sa prvog mjesta, idu na megdan Hrvatskoj

16116 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ono što je Japan uradio Njemačkoj na startu Mundijala ponovio je i večeras u meču ogromnog uloga, u kojem je znao da mu samo pobjeda garantuje mir.

"Samuraji" imaju to nešto, pa su ponovo nakon preokreta srušili giganta svjetskog fudbala - bili su bolji od Španaca 2:1, za senzacionalni odlazak sa prve pozicije u osminu finala.

Sam plasman među 16 najboljih iz grupe u kojoj su Španija i Njemačka je čudesan, a još sa prvog mjesta - da li može da se priča o jednom od većih iznenađenja na mundijalima?

A krenulo je idealno za "crvenu furiju", koja je u 12. minutu povela golom Alvara Morate. Imala je u tom momentu kaparisano prvo mjesto... Je li Španija potom ušla u kalkulacije, to je već neka druga priča, ali Japanci su kasnije dali sve - i dobili sve.

Ricu Doan je u 48. iskoristio veliku grešku odbrane protivnika, da bi već u 51. Ao Tanaka donio preokret.

Čekalo se na taj gol nekoliko minuta, nije se znalo da li je lopta prije toga prešla gol-liniju. Ispostavilo se da nije, pa su Japanci došli u situaciju da više od 40 minuta brane prednost koja znači put u osminu finala s prvog mjesta.

Napadali su, mogli da daju i treći gol, mogla je i Španija u nekoliko navrata da izjednači, ali kako se meč bližio kraju bilo je sve jasnije da je Luis Enrike "izabrao" rivala u osmini finala - to je Maroko, prvoplasirani tim grupe F. Japan ide na Hrvatsku, i u tom duelu će biti autsajder, ali to mu očigledno i prija u Kataru.

Bonus video: