Brazilci se kockali: Izgubili od Kameruna, umalo završili drugi

"Neukoritivi lavovi" pobijedili kombinovani tim Brazila golom Abubakara u 92. minutu, ali nisu prošli dalje - nedostajala im pomoć Srbije

13411 pregleda 3 komentar(a)
Abubakar je slaveći proslavio dres, dobio je drugi žuti karton, Foto: Reuters
Abubakar je slaveći proslavio dres, dobio je drugi žuti karton, Foto: Reuters

Španci su kalkulisali protiv Japana, najvjerovatnije želeći da izbjegnu Brazil u četvrtfinalu, a umalo se dogodilo da "selesao" završi na njihovoj strani kostura.

Tite je Kamerunu suprostavio tim sastavljen od fudbalera koji nisu počeli prva dva meča u grupi, a epilog je poraz - "neukrotivi lavovi" slavili su 1:0 golom Abubakara u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Nisu Brazilci tada možda ni bili svjesni opasnosti, Švajcarska je vodila 3:2 protiv Srbije, imala je osam minuta sudijskog dodatka da postigne još jedan gol i preuzme prvo mjesto zbog gol-razlike.

To se, međutim, nije dogodilo, Brazilci su ostali prvi i igraće u utorak u osmini finala protiv Južne Koreje, a ne Portugala, koji će se sastati sa Švajcarskom.

Nisu ni Kamerunci imali sreće - pobijedili su Brazil, ali nisu dobili dobre vijesti sa druge utakmice u grupi. Za prolaz im je trebao minimalni trijumf Srbije protiv Švajcarske, ili remi 0:0, 1:1 ili 2:2...

Abubakar je, uprkos tome, žestoko proslavio pobjedonosni gol, skinuo je dres i dobio drugi žuti karton.

Bonus video: