Francuzi (ne)strahuju od Levandovskog, Dešan: Što manje lopti ima, manje može i da uradi

Utakmica Francuska - Poljska igra se u nedjelju od 16 časova

2628 pregleda 1 komentar(a)
Didije Dešan, Foto: Reuters
Didije Dešan, Foto: Reuters

Francuska je takmičenje u grupi završila očekivano na prvom mjestu, ali i neočekivanim porazom od Tunisa u meču bez rezultatskog značaja, a i dobila je očekivanog rivala u osmini finala.

Projekcije su bile takve da bi prvi protivnik aktuelnom šampionu u nokaut fazi i trebalo da bude Poljska, koja je osvojila drugu poziciju iza Argentine, uz neubjedljivu igru u sva tri meča.

"Poljski tim je u grupnoj fazi morao da se brani i to je radio dobro. Mislim čak da i oni vole da se brane, ali sa druge strane imaju mnogo dobre napadače. Težak su tim, iskusan na svim pozicijama, svi igrači su prekaljeni internacionalci", kazao je selektor Didije Dešan.

Izdvaja se, naravno, jedan – Robert Levandovski, golgeter vanserijske klase, koji je u Kataru postigao prvi gol na Mundijalima, ali koji je u duelu sa Argentinom bio nevidljiv.

"Jasno je da je strijelac koji pretvara skoro sve. Moramo da smanjimo njegov uticaj na igru, što manje lopti dobija, manje može da uradi. Ali, i veoma je talentovan, zna kako da koristi svoje tijelo. U prethodnim mečevima nije imao mnogo šansi, ali često mu je dovoljna jedna. Ne smijemo da upadnemo u zamku da se fokusiramo samo na njega, ali da može da bude opasan – to je jasno", rekao je Dešan.

Utakmica Francuska - Poljska igra se u nedjelju od 16 časova.

Bonus video: