Upozorenje Hrvatskoj, selektor Japana: Samo je pobjeda opcija

"Imamo čvrstu volju, želio bih da igrači zadrže i motiv koji su imali. Sjutra je samo pobjeda opcija. Igrači moraju da budu i opušteni, ali moraju da budu puni energije. Ne smiju da zaborave što je njihov cilj i što moraju da naprave", kazao je selektor Haime Morijasu

2671 pregleda 5 komentar(a)
Morijasu na pres konferenciji, Foto: Reuters
Morijasu na pres konferenciji, Foto: Reuters

Treći dan nokaut faze igra se u ponedjeljak. Od 16 sati na sceni su selekcije Hrvatske i Japana.

Hrvati su očekivali jednu od dvije evropske velesile, a dobili su azijsko iznenađenje. Umjesto Njemačke ili Španije igraće protiv Japana, koji je senzacionalno poremetio unaprijed određeni poredak u grupi, pobijedio i “furiju” i “elf” i sa pozicije broj jedan ušao u osminu finala.

Poslao je i upozorenje aktuelnom vicešampionu pred sjutrašnji duel.

"Imamo čvrstu volju, želio bih da igrači zadrže i motiv koji su imali. Sjutra je samo pobjeda opcija. Igrači moraju da budu i opušteni, ali moraju da budu puni energije. Ne smiju da zaborave što je njihov cilj i što moraju da naprave", kazao je selektor Haime Morijasu.

Hrvatska je, ipak, favorit, priznao je Morijasu, ali najavio da će njegov tim pokušati da dominira. To nije radio protiv Španije i Njemačke, koje je kažnjavao iz kontri, dok je meč u kome je bio nadmoćniji i u kome se očekivala pobjeda – protiv Kostarike – izgubio.

"Moji igrači su fleksibilni i teško mi je da govorim o taktici i sastavu. Bićemo borbeni, spremni smo na 120 minuta borbe. Moraćemo da pravimo veći pritisak na suparnika. Moraćemo da budemo agresivniji, naša namjera nije bila da igramo defanzivno protiv Njemačke i Španije. Nije nam to namjera ni sada, ali Hrvatska je veliki tim, može da igra na različite načine i moramo da budemo spremni na sve", kazao je Morijasu.

Bonus video: