Žiru: Mi smo grupa prijatelja, avantura se nastavlja; Ščensni: Tužni smo i razočarani

Francuska savladala Poljsku 3:1 i plasirala se u četvrtfinale Mundijala

4636 pregleda 1 komentar(a)
Žiru, Foto: Reuters
Žiru, Foto: Reuters

Fudbaleri Francuske opravdali su danas ulogu favorita, savladali Poljsku 3:1 i plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru

Francuska je povela preko Olivijea Žirua, a onda je dva pogotka postigao Kilijan Mbape. Gol za Poljsku djelo je Roberta Levandovskog.

"Avantura se nastavlja. U svlačionici smo rekli da moramo biti ujedinjeni ako želimo da nastavimo ovo prekrasno iskustvo. Zauzvrat, uspjeli smo pronaći prava rješenja. Mi smo grupa prijatelja i to se vidi. Srećan sam zbog ekipe koja je nagrađena za svoj trud. Put ka uspjehu još uvijek je dug, ali danas ćemo se proveseliti", rekao je Žiru.

Žiru je od danas najbolji strijelac u istoriji Francuske. Postigao je 52. gol i na prvom mjestu prestigao Anrija.

"Nevjerovatno sam ponosan što sam srušio Anrijev rekord po broju golova za reprezentaciju, a nadam se da ću ih postići još. Posebno je što sam to napravio na Svjetskom prvenstvu".

Poljaci su razočarani, iako su plasmanom u osminu finala ispunili cilj.

"Sutra ćemo se vratiti u domovinu tužni i razočarani. Nadali smo se da ćemo duže ostati u Kataru, ali postigli smo cilj plasmanom u osminu finala što Poljskoj nije uspjelo 36 godina. Mogli smo i pobijediti da smo prvi postigli gol, ali aktuelni prvak je bio bolji. Sve se promijenilo nakon prvog francuskog gola jer su postali mirniji, a mi pod još većim stresom", rekao je golman Poljske Vojćeh Ščensni.

Bonus video: