Pomračenje Senegala u samo desetak minuta, moćna Engleska "objavila rat" aktuelnom prvaku

Prvi gol Harija Kejna, pogađali i Džordan Henderson i Bukajo Saka - 3:0, pa će Albion u četvrtfinalu igrati protiv Francuske

6110 pregleda 4 komentar(a)
Pogodak Sake za 3:0, Foto: Reuters
Pogodak Sake za 3:0, Foto: Reuters

Skoro 40 minuta je trebalo Engleskoj da na pravi način napadne Senegal, poslije maestralne akcije i asistencije Džada Belingema pogodio Džordan Henderson za afričkog šampiona spasa više nije bilo.

Albion je u četvrtfinalu Mundijala, do plasmana među osam najboljih je stigao u velikom stilu - pobijedio je 3:0, dočekao je prvi gol Harija Kejna, razigrao još neke asove poput Fila Fodena i "objavio rat" prvaku svijeta Francuskoj.

Tim Gareta Sautgejta je u četiri meča u Kataru postigao 12 golova, primio je samo dva - mreža Džordana Pikforda se tresla samo na premijeri protiv Irana (6:2).

Sva neizvjesnost na stadionu "Al Bajt" je viđena do momenta kada je Engleska došla do prednosti.

Senegalci su prije toga imali kontrolu meča, čak i najbolju šansu - kada je Pikford zaustavio Bulajea Diu, a onda su se potpuno raspali.

Pogodak Hendersona je stigao u 38. minutu, već 48. prvog dijela je prvi gol na šampionatu dao Kejn, pa "Lavovi Terange" nisu znali šta ih je snašlo.

Engleska - Senegal
foto: Sofascore

Bio je to veliki šok za sastav Aliua Sisea, jer nisu mogli da pronađu sebe ni u nastavku, pa je već poslije desetak minuta postalo jasno da mu prijeti težak poraz.

Bukajo Saka je imao šansu, pa Kejn, prije nego je mladi krilni napadač Arsenala u 57. dočekao sjajan pas Fodena i matirao Edoara Mendija za nedostižnih 3:0.

Meč je za Senegal tu bio završen, Albionu se još igralo, ali se rezultat više nije mijenjao...

Kejn je postigao 11. gol na velikim takmičenjima za Englesku, pa je iza sebe ostavio Garija Linekera s kojim je do večeras dijelio prvo mjesto na vječnoj listi.

Derbi Engleska - Francuska se igra naredne subote.

SP Katar 2022.
foto: Sofascore

Bonus video: