Brazil sa Nejmarom na Koreju

Brazilci večeras (20) protiv Južne Koreje igraju meč osmine finala Mundijala. Očekuje se da na terenu bude i as Pari Sen Žermena koji se oporavio od povrede

4973 pregleda 1 komentar(a)
Nejmar na jučerašnjem treningu, Foto: PEDRO NUNES
Nejmar na jučerašnjem treningu, Foto: PEDRO NUNES

Uoči večerašnjeg meča osmine finala protiv Južne Koreje (20 sati), iz tabora Brazila stigle su ohrabrujuće vijesti - Nejmar je dobro i trebalo bi da predvodi napad “selesaa” protiv azijske selekcije. Nejmar je povrijedio zglob u prvom meču na turniru, protiv Srbije, “karioke” su strahovale da ga neće biti do četvrtfinala, ali je sve sumnje odagnao prvo Nejmar, a onda i selektor Tite na pres konferenciji.

Doduše selektor Brazila je kazao da će sve zavisiti od posljednjeg treninga.

- Više volim da koristim svog najboljeg igrača od početka. Trener je taj koji mora da donese odluku i preuzme odgovornost - istakao je Tite na jučerašnjoj konferenciji.

Prije Titea oglasio se i fudbaler, koji je poručio da je spreman za utakmicu.

- Osjećam se odlično, znao sam da će tako biti. Spreman sam za Južnu Koreju - kazao je Nejmar.

Osim Nejmara oporavio se i Danilo koji se takođe povrijedio protiv Srbije, dok su Gabrijel Žezus i Aleks Teljes završili nastup na Mundijalu. Van konkurencije za Južnu Koreju je i Aleks Sandro.

Sa njima ili bez njih dileme nema - Brazil je apsolutni favorit protiv Južne Koreje. “Karioke” su u prva dva meča grupe faze igrale odlično, naročito na premijeri protiv Srbije, dok su u posljednjem meču u grupi poražene od Kameruna, koji je kaznio opuštanje rivala.

- Sandra će zamijeniti fudbaler koji je već igrao na toj poziciji. Provjerite ko je u pitanju - bio je zagonetan Tite.

Mediji spekulišu da bi poziciju Sandra mogao da pokriva Markinjoš, koji je protiv Kameruna zamijenio povrijeđenog Teljesa. Navodno, u opticaju je i Everton Ribeiro.

Južna Koreja je na mala vrata ušla u osminu finala Mundijala. “Azijski tigrovi” su imali bolju gol-razliku od Urugvaja, pa su među 16 najboljih nakon 12 godina, a treći put u istoriji.

- Brazil je prvi kandidat za titulu. Bio bih licemjer kada bih rekao da je bolje da Brazil igra sa Nejmarom, nego bez njega. Ali, da budem iskren, više volim kada su najbolji igrači na terenu. Odigraćemo najbolje što možemo, spremićemo se - smatra selektor Južne Koreje Paulo Bento.

BRAZIL - JUŽNA KOREJA

Doha - Stadion “974”. Kapacitet: 44.089. Sudija: Klermon Tupan (Francuska). Početak u 20 sati.

Brazil (4-2-3-1): Alison - Danilo, Bremer, Tijago Silva, Markinjoš - Kazemiro, Paketa - Nejmar, Rafinja, Vinisijus - Rišarlison.

Južna Koreja (4-1-2-3): Sung Kju Kim - Mun Hvan Kim, Ming Đae Kim, Jong Gvon Kim, Đin Su Kim - Vu Jang Čung - In Beom Hvang, Kang In Li - Dže Sung Li, Ke Sung Čo, Hjon Min Son.

Bonus video: