Maroko vjeruje u još jedno čudo, Regragi: Moji igrači žele da budu šampioni svijeta

"Jasno je da je Portugal favorit, ali uvjeravam vas da moji igrači uopšte ne razmišljaju da idu kući. I oni žele da budu šampioni svijeta", kazao je Regragi

3894 pregleda 1 komentar(a)
Valid Regragi na pres konferenciji, Foto: Reuters
Valid Regragi na pres konferenciji, Foto: Reuters

Marko nije zalutao u četvrtfinale, poručio je selektor Valid Regragi na pres konferenciji uoči subotnjeg duela sa Portugalom (16 sati) i prenio niz optimističkih poruka.

"Mi ne predstavljamo samo jednu zemlju, cijela Afrika i cijeli arapski svijet su uz nas", rekao je Regragi.

Marokanci su u velikom stilu izašli iz grupe, nadmašivši Hrvatsku i Belgiju, da bi u osmini finala, sjajnom defanzivom i kompaktnošću, te boljim izvođenjem penala eliminisali Španiju.

Slijedi im duel sa još jednim velikim favoritom.

"Jasno je da je Portugal favorit, ali uvjeravam vas da moji igrači uopšte ne razmišljaju da idu kući. I oni žele da budu šampioni svijeta", kazao je Regragi.

"Nas ne zanimaju prognoze, mnoge smo prognoze i naučne metode sa Harvarda pobili. Ne želimo da stanemo".

Problem za Maroko može da bude emotivno pražnjenje nakon istorijskog uspjeha.

“Euforija je završena, jer nismo rekli posljednju riječ. Pretpostavljam da će Portugal pokušati brzo da postigne gol, jer smo prije tri dana imali utakmicu od 120 minuta. Ako dođemo do poluvremena sa 0:0, ili ako mi budemo vodili, biće im jako komplikovano, naći će se u problemu", rekao je Regragi.

Očekuje se dominacija Portugala, koji, međutim, djeluje mnogo opasnije od Španije u opasnoj zoni.

"Sigurno će željeti da nam oduzmu loptu, mi ćemo pokušati da im to ne dozvolimo. Čitao sam kritike evropskih medija na račun naše igre protiv Španije. Mislim da nije fer, malo je selekcija na svijetu koje mogu da uzmu posjed Špancima. Mislim da smo bili konkretniji od njih, da smo zaslužili gol. Imali smo plan za tu utakmicu, imamo i sada za Portugal", kazao je Regragi.

Bonus video: