Hrvati žele više, Zlatko Dalić dan poslije: Protiv Argentine sve zavisi od nas

Argentina i Hrvatska igraju u utorak od 20 sati

5920 pregleda 17 komentar(a)
Dalić nakon meča sa Brazilom, Foto: Reuters
Dalić nakon meča sa Brazilom, Foto: Reuters

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić sa mnogo optimizma čeka polufinalni duel Svjetskog prvenstva protiv Argentine, nakon što je njegov tim u četvrtfinalu zaustavio prvog favorita, selekciju Brazila.

"Puni su motiva, Brazil je ispao i oni zbog toga slave. Čeka nas težak posao. Imaće i ogromnu podršku. Mesi im je i dalje glavni igrač i igra sjajno. Ali, sve će zavisiti od nas. Ne budemo li pravi, sve je manje važno. Ranjivi su, imali su 2:0 protiv Holandije, a onda je bilo 2:2. Napravićemo analizu, trudićemo se", kazao je Dalić na pres konferenciji dan nakon meča sa Brazilom.

Hrvatska je ponovo iznenadila, kao u Rusiji prije četiri godine.

"Osjećam ponos. Ponos do neba što je Hrvatska među četiri na svijetu. Sjajna noć za hrvatski narod. Cijeli svijet nas je gledao i divio se našem kvalitetu. Umoran sam, ali srećno umoran. Treba uživati u ovome, ali ne puno. Danas kreće priprema za Argentinu".

Hrvatska je do polufinala došla pobjedama u penal-serijama, nad Japanom i Brazilom, i nakon 120 minuta igre.

"Pobjeda poništi sve, zaboravi se trka 120 minuta. Nećemo imati puno problema, jer o umoru ne stignemo ni da razmišljamo. Odmorićemo danas, a sjutra pripremati".

Dalić je kazao da je njegov tim protiv Brazila odigrao "sjajnu taktičku utakmicu".

"Brazil smo pobijedili na jedini mogući način, ali o tome nećemo više da razmišljamo. Čeka nas težak i motivisan protivnik s vojskom navijača".

Bilo je u jednom trenutku sve izgubljeno, Nejmar je pogodio u 105. minutu.

"Cijelu smo utakmicu vjerovali, spremali se. Znali smo koji je kvalitet Brazila i koliko će nam biti teško ako ne uspijemo da ga nautrališemo. Odigrali smo perfektnu utakmicu. Igrači su vjerovali, nisu odustali nakon primljenog gola. Napravili smo promjene u napadu, to nas je ojačalo. Presudila je disciplina naše ekipe", kazao je Ladić.

Takva utakmica je potrebna i protiv Argentine.

"Sad ćemo pokloniti pažnju tome kako da zatvorimo Mesija. Njega nije dobro čuvati čovjek na čovjeka, ali moramo zatvoriti prilaz lopti prema njemu. On čeka loptu i onda je pun energije. Moraćemo da pazimo da mu ne ostavimo prostor. Ključ će biti obrana, a budemo igrali kao protiv Brazila, onda za njega neće biti prostora".

Argentina i Hrvatska igraju u utorak od 20 sati.

Bonus video: