Taljafiko: Jedva čekamo utakmicu, Hrvatska ima sjajne igrače

Argentina i Hrvatska sjutra (20) igraju polufinalni meč na Mundijalu u Kataru

4366 pregleda 0 komentar(a)
Taljafiko na konferenciji, Foto: Reuters
Taljafiko na konferenciji, Foto: Reuters

Fudbaler Argentine Nikolas Taljafiko rekao je da ekipa jedva čeka sjutrašnji meč sa Hrvatskom, koja na Mundijalu igra odlično.

Meč Argentine i Hrvatske počinje sjutra u 20 časova, a Taljafiko ističe da je najveća prednost "gaučosa" Lionel Mesi.

„Osjećanja su vrlo pozitivna. Srećni smo što smo ostvarili jedan od naših ciljeva, da budemo u prva četiri. Jedva čekamo utakmicu“, rekao je na pres konferenciji Taljafiko.

Potom je govorio o Mesiju.

„Mesi je onakav kakav je oduvijek bio sa nama. On je naš kapiten, naš lider. On nas gura naprijed, motiviše nas. Naša najveća prednost na terenu je što znamo da imamo Mesija. I najveći nam je izvor motivacije“.

Hrvatska i Argentina su igrali u Rusiji, u grupnoj fazi, a slavili su "vatreni" 3:0.

„Analizirali smo igru Hrvatske. Znamo da imaju sjajne igrače, veliki kvalitet u sredini terena. Jako su dobri, visoki, umiju da igraju u sredini, da centriraju, da dođu do šesnaesterca. Prošle su četiri godine od prethodnog susreta. Ponovo su u polufinalu, što govori da rade odlično“.

Argentinci su, ipak, spremni za svaki izazov.

„Svima nam je jasno šta nas čeka. Ovo je polufinale. Protivnik ima sjajne igrače, a moramo da nađemo način kako da mu naudimo. I moramo da razmišljamo o sebi, kako ćemo mi da izgledamo na terenu“, podvukao je Nikolas Taljafiko.

Bonus video: