I da izgubimo od Cedevite, neće biti rezova

Trener koji je osvojio ABA ligu zaslužuje veliko poštovanje i povjerenje. Ozbiljni klubovi ne prave rezove na početku sezone - poručio je predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan
200 pregleda 36 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Boris Pejović
Dragan Bokan, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2018. 07:38h

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan priznao je da nije zadovoljan igrama i rezultatima ekipe u dosadašnjem dijelu sezone, ali je odlučno odbacio mogućnost da dođe do bilo kakvih promjena.

Pojavile su se informacije da od ishoda duela sa Cedevitom u nedjelju u Zagrebu zavisi i budućnost pojedinih igrača, pa i trenera Aleksandra Džikića, ali Bokan tvrdi da o tome nema ni govora.

"To ne dolazi u obzir, ne postoje bilo kakvi ultimatumi - i da izgubimo od Cedevite, promjena neće biti", kazao je Bokan za "Vijesti".

"Da li smo zadovoljni igrama - nismo, da li smo zadovoljni rezultatima - nismo, ali ozbiljni klubovi ne prave rezove na početku sezone. Ovo je novi tim, dosta je novih igrača, a trener koji je osvojio ABA ligu zaslužuje veliko poštovanje i povjerenje".

Budućnost je u Evroligi doživjela četiri poraza, a posljednji, protiv Reala u četvrtak, bio je i najteži. Poraz od šampiona Evrope je očekivan, ali je „sporan” način na koji je podgorički sastav izgubio u Madridu - osim kvaliteta, falilo je borbenosti, energije, hrabrosti, svega onoga što je krasilo ekipu prošle sezone.

"Očekivali smo više, očekivali smo bar jednu pobjedu u Evroligi, ali od svega nas najviše brine poraz od Crvene zvezde u ABA ligi. Igra nije na nivou koji želimo, ali mislim da je igračima najteže. Oni bi, siguran sam, najviše željeli da je drugačije, da pobjeđuju... Zato je utakmica u nedjelju, protiv Cedevite veoma važna, najvažnija i potreban nam je mir pred taj meč", rekao je Bokan.

Budućnost nije na nivou, igrači koji su došli kao pojačanja za Evroligu nisu potvrdili status. To se posebno odnosi na Erla Klarka, koji bi trebalo da bude prva ofanzivna opcija, napadački lider, a koji je meč protiv Reala, na najvećoj sceni, završio bez poena, uz svih 10 promašaja iz igre.

"Moramo da budemo uzdržani u procjeni, rano je, a slijedi nam veoma važan meč u ABA ligi. Ne želimo da poremetimo igračku koncepciju kluba. Daleko je april, kada se odlučuje sezona. Uprava kluba sve prati, reagovaćemo ako bude potrebno, ali ponavljam - važno je strpljenje. Poručio bih i navijačima i sportskoj javnosti da ga imaju", zaključio je Bokan.

Bonus video: