Dux o utakmici Hrvatske i Kosova: Atmosfera na stadionu bila "nadasve ugodna“

Utakmica u kojoj je Hrvatska sa 6:0 deklasirala Kosovo, ostala je u sjenci fašitičkog divljanja nekoliko desetina navijača
8 komentar(a)
utakmica Kosovo Hrvatska, Foto: Dux Radio
utakmica Kosovo Hrvatska, Foto: Dux Radio
Ažurirano: 10.10.2016. 16:50h

Učenici neformalne Hrvatske nastave iz Tivta i Kotora su u četvrtak, 6. oktobra, prisustvovali fudbalskoj utakmici između Hrvatske i Kosova.

Susret dviju reprezentacija odigran je u Skadru, a da podrži reprezentaciju Hrvatske tamo se uputula i manja grupa polaznika neformalne Hrvatske nastave iz Boke, pod okriljem stranke Hrvatska građanska inicijativa, Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i uz podršku više sponzora.

Kako je prenio tivatski Dux radio, medij koji kontroliše HGI, djeca i njihovi pratioci iz Tivta i Kotora u Skadru su se sastali i družili sa fudbalerima hrvatske reprezentacije, nakon čega su otišli na stadion da bodre “vatrene”.

Utakmica u kojoj je Hrvatska sa 6:0 deklasirala Kosovo, ostala je u sjenci fašističkog divljanja nekoliko desetina navijača obiju selekcija, koji su na ulicama oko stadiona, ali i sa samih tribina tokom meča, zajedno skandirali “Ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”.

O tome su proteklih dana sa zgražavanjem, izvještavali svi mediji u regionu, pa i oni u Hrvatskoj i na Kosovu.

“Atmosfera na stadionu bila je navijački uzavrela, vesela i nadasve ugodna, a najveseliji trenuci bili su golovi hrvatske reprezentacije koja je sa 6:0 slavila protiv Kosova. Sretni i puni dojmova, učenici su krenuli svojoj kući znajući da su doživjeli iskustvo koje nikada neće zaboraviti”, izvijestio je međutim, HGI-ju bliski Dux radio, o odlasku polaznika Hrvatske nastave na kontroveznu utakmicu, ni jednom riječju ne pominjući nacionalističke ispade navijača koji su obilježili atmosferu na stadionu u Skadru.

Inače, zbog fašističkog divljanja navijača dvaju timova, Hrvatskom nogometnom savezu i Fudbalskom savezu Kosova, sada prijete oštre kazne od FIFA i UEFA.

Bonus video: