Razlike u koš: COK pomogao da se nastavi sportska i humana misija

“U duhu olimpizma je borba protiv diskriminacije i dostupnost sporta svima pod jednakim uslovima, što je COK na čelu sa predsjednikom Dušanom Simonovićem prepoznao i odlučio da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima”, kazao je Miloš Stijepović, idejni tvorac projekta ''Razlike u koš''
127 pregleda 0 komentar(a)
razlike u koš, Foto: Privatna galerija
razlike u koš, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 26.10.2018. 14:13h

Crnogorski olimpijski komitet donirao je sredstva za nastavak projekta ''Razlike u koš'', čiji je nosilac nevladina organizacija Montebasket, u okviru koje postoji škola košarke za djecu iz romsko-egipćanske zajednice.

“U duhu olimpizma je borba protiv diskriminacije i dostupnost sporta svima pod jednakim uslovima, što je COK na čelu sa predsjednikom Dušanom Simonovićem prepoznao i odlučio da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima, na čemu smo im veoma zahvalni”, kazao je Miloš Stijepović, idejni tvorac projekta ''Razlike u koš'' i trener polaznika škole košarke.

“Djeci iz romsko-egipćanske zajednice, pridružili smo nekoliko dječaka drugih nacionalnosti, kako bismo ostvarili glavni cilj našeg projekta, a to je efikasnija socijalna inkluzija, a ne dodatna segregacija Roma i Egipćana'', istakao je Stijepović.

Montebasketu predstoji borba za pronalaženje sredstava kako bi škola košarke opstala i naredne godine.

''Nadamo se da će COK i ostale institucije u našoj zemlji biti u mogućnosti da i ubuduće daju doprinos, kako bi ova značajna inicijativa nastavila da živi. Za sada smo u mogućnosti da oformimo grupu od 20 dječaka, koja trenira jednom sedmično u sali OŠ 'Božidar Vuković Podgoričanin', a želja nam je da postojećoj grupi omogućimo veći broj termina za treninge, te da oformimo još jednu grupu za mlađu djecu, u kojoj bi se nalazio i određeni broj djevojčica'', rekao je Stijepović.

Bonus video: