Liga šampiona: Mesi fit za Inter, Nejmar i Mbape za erupciju Vezuva

Večeras mečevi 4. kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D
223 pregleda 1 komentar(a)
Nejmar i Mbape, Foto: Reuters
Nejmar i Mbape, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2018. 11:59h

Mečevi 4. kola Lige šampiona igraju se večeras u grupama A, B, C i D.

Derbi je na “Đuzepe Meaci” - Inter i Barselona repriziraće neke od epskih duela u prošlosti, a pamti se polufinale Lige šampiona 2010. godine, kada su Italijani predvođeni Žozeom Murinjom srušili jednu od najvećih Barsinih generacija u istoriji.

Barsa sada drži čelo grupe B sa maksimalnih devet bodova, prati je Inter sa tri manje. U Milano je stigao i Lionel Mesi, koji je slomio ruku na meču sa Seviljom prije dvije sedmice, prognoze su bile da će odsustvovati četiri sedmice, ali se Argentinac oporavio mimo svih prognoza.

Da li će zaigrati večeras - glasanje za Zlatnu loptu “Frans fudbala” završava se u petak, pa postoje glasnije da bi petostruki osvajač najvećeg individualnog priznanja mogao da istrči na teren kako bi, eventualno, dobio simpatije glasača koji se još nisu odlučili.

"Igramo dobro i ovo je naša šansa da vidimo možemo li sa svima da igramo jednako. Barselona je najkvalitetniji mogući protivnik, posjeduju pravi timski mentalitet, a Mesi je šlag na torti. On je najbolji", izjavio je Lućano Spaleti, trener Intera.

U istoj grupi Totenhem će na “Vembliju” dočekati PSV i pobjedom pokušati da ostane u trci za prolazak u drugu fazu, ukoliko Inter ne savlada Barselonu.

Pari sen Žermen je pobjedom protiv Lila ostvario 12. uzastopni trijumf u francuskoj ligi na isto toliko mečeva i postavio rekord “liga petica”, a u Ligi šampiona gostuje drugoplasiranom Napoliju u grupi C.

Parižani su treći sa četiri boda, jednim manje od Napolija a dva od vodećeg Liverpula.

"Moramo da odigramo bolje nego u Parizu. Trebaće nam nešto specijalno za pobjedu, jer su oni jedan od najboljih timova Evrope - istakao je Karlo Anćeloti, trener Napolija, nekadašnji strateg PSŽ-a".

Đanluiđi Bufon će debitovati za pariski klub u elitnom takmičenju.

"Điđi je legenda, prije svega. Samo njegovo prisustvo je dovoljno za nas, a njegovo iskustvo će nam pomoći da napredujemo. Primjerna je osoba i na terenu i van njega", kazao je defanzivac PSŽ-a Markinjoš.

Monako bez povrijeđenog Stevana Jovetića hvata posljednji mogući voz za plasman u osminu finala. “Kneževi” imaju samo bod nakon tri kola, a trener Tijeri Anri ima priliku da protiv Klub Briža kod kuće upiše prvu pobjedu na klupi “kneževa”.

"Najbitnija stvar je da povratimo samopouzdanje jer se igrači ne osjećaju oslobođeno. Sa svim povredama koje su nas zadesile, moramo da pronađemo najbolju taktiku. Ja takođe učim, tek sam dvije nedjelje u klubu", izjavio je Anri.

Atletiko želi da se revanšira Borusiji za debaklu u Dortmundu (4:0), ali i nanese joj poraz nakon 15 utakmica - tačno toliko traje serija “milionera” sa trenerom Lusijenom Favrom.

"Igrali smo dobro u Dortmundu, iako je rezultat bio loš, a poslije tri dana odlično smo reagovali u meču sa Real Sosijedadom koji smo dobili 2:0. Dopalo mi se to liderstvo, ta pobuna, to je naša prava slika - kazao je Dijego Simeone, trener Atletika.

Bonus video: