Borusija - Bajern: Mogu li "milioneri" da najave kraj dominacije Bavaraca

Večerašnji “klasiker” na “Signal Iduna parku” (18.30 časova) mogao bi tako da pokaže mogu li “milioneri” da poremete računicu dežurnom šampionu Njemačke
87 pregleda 0 komentar(a)
borusija Bajern, Foto: Beta/AP
borusija Bajern, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2018. 11:15h

Bajern ne pamti kada je bio u ovako napetoj situaciji - da pred veliki derbi sa Borusijom iz Dortmunda ima četiri boda manje na tabeli Bundeslige.

Večerašnji “klasiker” na “Signal Iduna parku” (18.30 časova) mogao bi tako da pokaže mogu li “milioneri” da poremete računicu dežurnom šampionu Njemačke. Jer, ako pobijedi i ode na plus sedam, imajući u vidu da je Bajern u nezapamćenoj krizi, tim Lusijena Favra bi postao prvi favorit za Salataru.

- Bajern ostaje Bajern, velikan ne smije da se otpiše. Ne brinite, znamo da moramo da budemo pametni - rekao je Favr, koji je ljetos stigao na klupu poslije uspješne epizode u Nici.

Borusija nema poraz ove sezone u ligi, Bajern nema igru ni atmosferu...

- Naš tim je mlad i nije navikao da pati. Mislim da taktički još nismo ni blizu vrhunca, ali svaki dan je prilika da naučimo nešto novo - istakao je Favr.

Njegova ekipa igra spektakularan fudbal, posebno se ističe engleski tinejdžer Džejdon Sančo, ali je Borusija u seriji od četiri poraza u duelima sa Bajernom. Posljednji je bio izuzetno bolan - domaćin je na “Alijanc areni” u martu slavio 6:0.

- Od prvog dana ove sezone imamo viziju kako Borusija treba da igra. Nekada neće biti sve idealno, ali i klub i igrači imaju veliko povjerenje u Favra. Bajern? Ne zanimaju nas tuđi problemi - rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Bajern čeka borba sa protivnikom kojeg će nositi minimum 80 hiljada navijača.

- Uvijek su mečevi Borusije i Bajerna bili posebni, od kada sam u klubu to je pravo rivalstvo. Nismo navikli da budemo u ovakvoj situaciji, ali imamo dovoljno kvaliteta i iskustva da znamo kako da izađemo iz problema. Postoji pritisak, nije dobro stanje na tabeli, ali smo i prošle sezone u oktobru imali pet bodova minusa, pa smo preokrenuli sve - kaže Bajernov as Tomas Miler.

Prvi čovjek Bajerna Uli Henes je prije nekoliko dana ulogu favorita prepustio Borusiji, a stigao je i odgovor.

- Nismo favoriti, rijetko kada ga ima u ovim utakmicama. Poređenje Borusije i Bajerna nije moguće, jer je naš rival osvojio ligu posljednjih šest godina. Ipak, nijedan tim na planeti ne može da kaže da su mu bodovi u Dortmundu sigurni, već mora da ih zaradi - jasan je Cork.

99. međusobni meč u Bundesligi odigraće Borusija i Bajern. Bavarci su uspješniji - imaju 45 pobjeda, dok su “milioneri” slavili 24 puta. Bilo je i 29 remija, uz gol-razliku 188:119 u korist giganta iz Minhena

Bonus video: