Marina očarala bivše saigračice, Budućnost odbranom "udavila" Mec

265 pregleda 20 komentar(a)
Marina Rajčić, Foto: Boris Pejović
Marina Rajčić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.11.2018. 19:34h

Pjevao je nekoj Marini i Đorđe Marjanović, pjevalo joj je i „Prljavo kazalište”, pjevali su joj večeras i navijači Budućnosti. I ne bilo kojoj, već Marini Rajčić, koja je odigrala utakmicu za pamćenje i bila najzaslužnija za pobjedu najvećeg crnogorskog kluba nad Mecom u derbiju 4. kola Lige šampiona (23:19).

Golmanka crnogorske reprezentacije je tri sezone provela u Mecu, tri puta bila šampionka Francuske, a onda se ljetos na velika vrata vratila u klub koji je napustila u potrazi za minutažom. Koliko je napredovala i kakva je klasa postala, pokazala je baš protiv bivših saigračica, jer je blistala kao nikada ranije.

Imala je u karijeri i više odbrana nego večerašnjih 13, ali su gotovo sve to bili ziceri. Koliko je očarala djevojke sa kojima je igrala do juna, najbolje su pokazali šutevi rukometašica Emanuela Majonada, koje su od straha da im Marina ne odbrani pucale pored ili preko gola.

I to nije bilo sve u njenoj savršenoj večeri, jer je dva puta perfektno kaznila odluku svog bivšeg trenera da napada bez golmanke i nakon dvije uhvaćene „žive” lopte postigla dva gola.

Imala je, naravno, i pomoć saigračica, koje su u drugom poluvremenu briljirale u odbrani. Anđela Bulatović i Ema Ramusović su savršeno komandovale bedemom ispred njenog gola, pa je Mec prvi pogodak u nastavku dao poslije 15 minuta i 37 sekundi! Doprinos tome je dala i Darli Zokebi de Paula, koja je u 44. minutu odbranila sedmerac Manon Uet.

Budućnost je u dva navrata imala i plus šest, ali je u finišu „prodala” previše lopti i dozvolila Francuskinjama, prije svih Lori Flip, da postignu mnogo lakih golova iz kontri. Samim tim i da izbjegnu ubjedljiviji poraz. I ovo je, ipak, dovoljno...

U napadu je najistaknutija bila kapitenka Milena Raičević sa osam golova, nekoliko lucidnih asistencija, ali je opet izgubila nekoliko lopti. Doduše, sve vrijeme je vukla tim, jer je Katarina Bulatović još daleko od prave forme, a Đurđina Jauković nije proradila sve do finiša.

BUDUĆNOST - MEC 23:19 (9:10)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Budućnost 6 (4), Mec 8 (4). Isključenja: Budućnost 10, Mec 8 minuta.

Budućnost: RAJČIĆ 2 (11 odbrana i dva sedmerca), Zokebi de Paula (sedmerac), Babović, UJKIĆ, Konatar, JAUKOVIĆ 4, A. Bulatović, Laslo 1 (1), Premović, K. BULATOVIĆ 2, BRNOVIĆ 1, PAVIĆEVIĆ 1, Ramusović, RAIČEVIĆ 8 (3), Grbić 4, Pletikosić.

MEC: GLOZE (sedam odbrana), Kapitanović (četiri odbrane i sedmerac), Edviž, ZADI 3 (2), FLIP 8, N’GUAN, Nokandi 1, Uet 2 (1), Kanor, ZIH, SMITS 1, Mobon 2, Niombla 2 (1), Le Bleve.

Bonus video: