Seratlić: Mladost ima kvalitet da igra u Prvoj ligi

Drugoligaš prije dva dana remizirao protiv Budućnosti u Kupu, ali je euforija zabranjena
229 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Mladost Lješkopolje, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Mladost Lješkopolje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2018. 11:25h

Mladost Lješkopolje je prije dva dana pokazala da nema kompleks igranja protiv favorita. Takva igra na najvećem crnogorskom stadionu dovela je u situaciju i da razmišlja o iznenađenju - remizirala je protiv Budućnosti pod Goricom (1:1) u prvom meču četvrtfinala Kupa i napravila dobru uvertiru pred revanš.

Rezultat, međutim, nije senzacionalan, jer Mladost u timu ima nekoliko imena sa prvoligaške scene - Luku Tiodorovića, strijelca gola iz penala, Ermina Seratlića, golmana Jasmina Agovića, Jasmina Muhovića, Željka Krstovića..., koje vodi iskusni trener Vojislav Pejović.

"Igrali smo dobro, kompletna ekipa je bila na visokom nivou. I kada je u pitanju želja, agresivnost, zalaganje… Budućnost je izjednačila autogolom, koji je bio neobičan poslije loše komunikacije defanzivca i golmana. Imamo dobar rezultat pred revanš, čeka nas još 90 minuta i nadamo se da možemo do velikog uspjeha. Nema euforije, ali probaćemo da eliminišemo Budućnost, koja ostaje favorit", rekao je Ermin Seratlić, bivši fudbaler Budućnosti.

Sve je moglo da bude drugačije u okršaju pod Goricom.

"Promašili smo dvije-tri šanse kod 1:0, istina imala ih je nekoliko i Budućnost. Morali smo da postignemo makar još jedan pogodak. Ne znam da li nas je Budućnost potcijenila, vidio sam da joj je falilo dosta igrača, da su čak neki i bili na tribinama. Je li to potcjenjivanje drugoligaške ekipe ili su posvećeniji prvenstvu, to je već pitanje", dodaje 28-godišnji krilni napadač.

U Mladosti priznaju da je Kup sporedno takmičenje ove sezone i da je plasman u Prvu ligu - opsesija.

"Mi, prije svega, želimo da se plasiramo u Prvu ligu. Prioritet je prvenstvo, ali ako eliminišemo Budućnost - onda je to već druga priča, jer bismo došli na dvije utakmice do plasmana u finale. Ali, polako, okrenuti smo šampionatu i tome kako da što bolje završimo prvi dio sezone".

Nakon 15 kola tim iz predgrađa Podgorice je drugi na tabeli, ima bod manje od lidera Bokelja. Mladost je u dosadašnja dva duela sa Kotoranima izgubila u gostima (4:2) i odigrala bez golova kod kuće.

"Dobra smo ekipa, iskusna, a istovremeno i dosta mlada. Vjerujemo da imamo kvalitet za prvoligaški fudbal, ali imaju ga i Bokelj, Dečić, Kom... Kotorani su nam svakako najveći rivali, liga je zanimljiva, ali mi ne bježimo od ciljeva", kaže Seratlić.

Da bi ambicije bile velike i klub mora da bude na nivou.

"Radi se dobro, klub je sve ozbiljniji i postoji jasan projekat. Prošle godine su ambicije bile manje, ali smo odličnim partijama došli u situaciju da mislimo o Prvoj ligi. Zaustavio nas je Petrovac u baražu, a ove želimo korak dalje. Mislim da imamo dobar tim i mnogo igrača koji su igrali Prvu ligu i koji imaju kvalitet. Malo nas je poremetila povredaMatuokea, koji je prošle sezone dao 26 golova u prvenstvu, mada su ga u posljednjih nekoliko mečeva odlično odmijenili Muhović i Bulatović. Trenutno imamo bod manje od lidera Bokelja i s pravom smo optimisti da ova sezona može da bude istorijska", zaključio je Seratlić, igrač sa internacionalnim iskustvom, jer je nastupao za poljsku Jagieloniju

Bonus video: