Dončić srušio šampione, Batler "ugasio" Kembinih 60 poena

"Znate kako, ja sam ovo radio i u Real Madridu. Obožavam šuteve u posljednjim trenucima meča. Ali ovo je ipak veći nivo i najjača liga na svijetu", kazao je Dončić nakon utakmice
132 pregleda 0 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: Reuters
Luka Dončić, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2018. 10:03h

Luka Dončić samo je zagolicao maštu navijača Dalasa, u kakvog igrača može da izraste i koliko je svijetla budućnost pred njima.

Slovenčaki ruki ponovo je bio najbolji u trijumfu nad šampionima NBA lige Golden Stejt Voriorsima od 112:109.

Dončić je meč završio sa 24 poena uključujući pogodak nakon driblinga na 1:10 do kraja (koji je doveo Dalas u prednost od 109:108), kao i oba bacanja poslije toga.

"Znate kako, ja sam ovo radio i u Real Madridu. Obožavam šuteve u posljednjim trenucima meča. Ali ovo je ipak veći nivo i najjača liga na svijetu", kazao je Dončić nakon utakmice.

Voriorsi su igrali bez povrijeđenog Stefa Karija, ali i bez Drejmond Grina koji je u svađi sa Kevinom Durentom. Koliko je raskol u ekipi šampiona govori podatak da su od posljednjih šest urakmica, izgubili četiri.

Durent je dao 32 poena, ali samo 3 u posljednjoj četvrtini kada se "lomio rezultat", uz očajan šut u toj dionici gdje ej pogodio samo jedan šut od sedam pokušaja.

Klej Tomson je meč završio sa 22 poena.

"Ne postavljate NBA rekorde frustrirani. Neću sada da kukam nad promašenim šutevima, pogotovo ne ovako rano u sezoni", kazao je Tomson.

"Svi probamo da idemo naprijed i da se ne osvrćemo više na razmirice. Hoćemo li cijele sezone da pričamo o svađi? Samo želimo da igramo košarku. Znam sigurno da je to ono što ja želim", kazao je Durent.

Ni rekord karijere Kembe Vokera i 60 ubačenih poena nisu pomogli Šarlot Hornetsima da meč privedu kraju i pobjede Filadelfiju. Siksersi su slavili 122:119 poslije produžetka.

Junak Filadelfije je bio novajlija Džimi Batler.

Prvo je kod rezultata 119:119 blokirao Vokera, da bi potmo sa zvukom sirene pogodio šut za tri poena.

"Morao sam da pogodim ovu trojku na kraju. Da smo nastavili da igramo Kemba bi nam dao 70 poena", kazao je Batler na kraju kroz smijeh.

"Raduje me sa jedne strane što sam dao 60 poena i rekord karijere, ali sam iskreno bijesan zbog poraza", kazao je Voker.

Volkera je jedini pratio Džeremi Lemb sa 20 poena.

U ekipi Siksersa Embid je dao 33, Simons i Redik po 23, Butler 15 poena.

Bonus video: