Pavićević: Utakmica u nezgodnom trenutku za oba tima

Mornar večeras (19 časova) dočekuje Budućnost Voli u derbiju 7. kola ABA lige. Barani vezali pet poraza, Podgoričani izgubili već devet mečeva
410 pregleda 0 komentar(a)
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 11.11.2018. 15:15h

Ako je po tradiciji, Mornar je favorit u večerašnjem meču u „Topolici” (19 časova) protiv Budućnosti. U prethodne dvije sezone u ABA ligi, naime, Mornar je dobio oba međusobna duela na svom parketu, a slavio je u oba meča kod kuće prošle sezone u finalu plej-of Erste lige, u kojem se domogao prve titule šampiona Crne Gore.

Ako se tome doda da je Budućnost izgubila čak devet od 15 mečeva ove sezone, pred Baranima je prilika da opet iznenade velikog rivala. Problem je, međutim, što i Mornaru ove sezone ne ide kao prošle, jer su Barani u seriji od pet poraza na dva fronta (drugi je Evrokup)…

"Utakmica ne dolazi u dobrom trenutku ni za nas ni za Budućnost. Problemi Podgoričana u Evroligi reflektuju se i u ABA ligi, pa je došao onaj kiks protiv Zvezde, a nas igranje u Evrokupu i te kako košta. Budućnost je favorit, pojačala se u odnosu na prošlu sezonu. Sigurno je da ćemo i mi dati sve od sebe, pa ljubitelje košarke očekuje dobar meč", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar i Budućnost su prošle sezone odigrali čak 10 utakmica, a bilans je izjednačen. Za razliku od nekih ranijih sezona, prošle nije ni bilo prevelikih varnica na terenu i oko njega, već su mečevi protekli u fer i sportskoj atmosferi.

"Nema razloga da tako ne bude i u ovoj sezoni. To je jedini derbi u Crnoj Gori u bilo kom sportu i naša je prevashodna želja da protekne u lijepoj, pravoj košarkaškoj atmosferi, a neka pobijedi bolji. Očekujem da ova i sve buduće utakmice između naših klubova proteknu u odličnoj atmosferi, da dvorana bude puna i da gledaoci imaju šta da vide", dodao je Pavićević.

Protiv Budućnosti će se prvi put zaigrati američki plejmejker Bobi Braun, najbolji strijelac Evrolige u sezoni 2012/2013, i francuski centar Landing Sane, koji je prošle sezone u dresu Ređane odigrao dva meča protiv Podgoričana u Evrokupu. U „Morači” je upisao osam poena, a u Italiji 17, uz šest skokova.

"Igrao sam u mnogim derbijima. Moja prva utakmica za Olimpijakos, recimo, bila je derbi sa Panatinaikosom. Način igre Mornara mi odgovara, to je definitivno i moj stil. U Hjustonu smo upravo tako igrali. Mislim da ću biti spreman za debi", istakao je Braun.

Bonus video: