Hačanov se poklonio Novaku, on fantastičnoj publici

Hačanov donio Rusiji prvi M;asters nakon devet godina
127 pregleda 2 komentar(a)
Hačanov i Đoković, Foto: Reuters
Hačanov i Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2018. 16:34h

Karen Hačanov je ove sezone osvojio tri od četiri ATP titule u karijeri, ali i prvi Masters i to u Parizu. Pobjedom u finalu nad igračem koji će od sjutra zvanično biti svjetski broj jedan, Novakom Đokovićem (7:5, 6:4).

Moskovljanin, 22-godišnji Haščanov je do titule u Bersiju došao nakon četiri uzastopne pobjede nad igračima iz top 10, a u karijeri ih ima ukupno sedam! On će od sjutra biti 11. igrač na ATP listi i imaće status zamjene na finalu Mastersa u Londonu.

"Ostvario sam najveću pobjedu u karijeri i ne mogu biti srećniji. Nije moglo ljepše, pošto sam osvojio posljednji turnir u sezoni, i to Masters. Novak je prvi na svijetu i to sve govori. Čestitam Novaku na sjajnoj godini. Znam da ćeš ponovo biti broj jedan od ponedjeljka. Ti si istinski šampion u ovom sportu i velika si inspiracija mnogima u ovom sportu ", rekao je Hačanov.

On je prvi Rus od Nikolaja Davidjenka u Šangaju 2009. sa titulom na Mastersu.

"Sanjao sam da završim sezonu na ovakav način. Nadam se da ću jednog dana stići Novaka, koi je ostvario neviđene uspjehe... To neće biti lako, ali pokušaću. Naredne sezone su mi ciljevi kao i ovogodišnji, da budem što je moguće bolji. Želim da nastavim vrijedno da treniram sa svojim timom i želim da se borim sa najvećim igračima kao što je Đoković", istakao je Hačanov.

Đoković je prekinuo seriju od 22 uzastopne pobjede, ali ne može biti nezadovoljan, pošto će od sjutra opet biti na vrhu ATP liste.

"Hvala publici koja je bila sjajna tokom cijelog turnira. Čestitke Hačanovu na ovom meču, bio je zaista sjajan i zaslužio je trofej. Želim mu sve najbolje u budućnosti. Zahvalnost organizatorima, ovo je ipak Pariz koji ima veliku tradiciju u ovom sportu", naglasio je četvorostruki osvajač Mastersa u Parizu, Đoković.

On će se za 33. Masters titulu boriti u finalu Mastersa u Londonu od 11. do 18. novembra.

Bonus video: