Arso Milić: Krijete se iz razloga rezultatskog ponora našeg sporta

Arso i Zdravko Milić su u reagovanju na odluke o suspenziji DžSCG, istakli da on nije ni registrovan prema državnim propisima još od 2010. godine
543 pregleda 10 komentar(a)
Arso Milić, Foto: Privatni album
Arso Milić, Foto: Privatni album
Ažurirano: 11.11.2018. 15:14h

Povodom obavještenja DžSCG o brisanju crnogorskog džudiste Arsa Milića sa olimpijske liste IJF, zbog krešnja Statuta svjetske asocijacije, i petogodišnjoj suspenziji njegovog trenera Zdravka Milića, objavljujemo njihovo reagovanje.

"Učešće u međunarodnim takmičenjima drugog sporta zavisilo je isključivo od dogovora dva nacionalna saveza. U mojem slučaju DžSCG i Džiu-džicu saveza. Prema takvim dogovorima sjajni tadžikistanski džudista Ustopirion, osmi na olimpijskoj džudo listi, upravo se takmiči na SP u sambou u Taškentu. Isti je slučaj i sa čuvenim džudistom iz Ukrajine Stanislavom Bondarenkom, koji nastupa u sambou i džiu-džici. Možda čelnici DžSCG pravilno citiraju Statut IJF u ovom slučaju, ali otkud da znam kad više od godinu unazad ne nalaze za shodno da se jave i objasne kako to da kao državni prvak nisam bio član reprezentacije na SP u Mađarskoj 2017. i kao drugoplasirani na SP u Azerbejdžanu ove godine, a bio je trećeplasirani takmičar!? Kako to da sam izostavljen sa spiska za EP za mlađe seniore a suvereno sam osvojio državni prvenstvo, dok su u selekciji bili takmičari koji nisu ni nastupili u mojoj kategoriji. Umjesto odgovora da to napokon saznam zvaničnim dopisom, dočekalo me je saopštenje u medijima. Baš kao i za neuspjehe onih koji ne zaslužuju državni dres....", objasnio je Arso Milić, trofejni crnogorski džudista.

Njegov trener Zdravko suspendovan je od strane DžSCG na pet godina.

"To je apsurd! Pozivaju se na Statute i Zakone, a prema Statutu DžSCG maksimalna je suspenzija do tri godine. Meni je, uizgred,, izrečena kao navijaču, jer sam sa tribina SC "Morača" negodovao pri pomenu imena predsjenika DžSCG, i nisam bio jedini. DžSCG je fantomska organizacija, jer od 2010.godine funkcioniše mimo važećih propisa i Zakona o sportu", tvrdi Zdravko Milić.

Bonus video: